Платен репортаж ?
Преглед за печат
Не е репортаж, а вестникарско заглавие/статия:
Прикачен файл 1667
Явно прекупвачите взеха да се давят с новите цени и подкараха старата пропагандна машина.Имам един въпрос - защо държавата не упражнява контрола който е описан в закон да не се сади ГМО в България,а сега се опитва да прехвърли отговорността на пчеларите.ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ГМО В БЪЛГАРИЯ И КЪДЕ СА "компетентните органи" отговарящи за това.Както по-рано писа един колега - на тея всичките по една тръвна на главата (включително всички политици) и прогонване от държавата.
ето и цялата статия:
http://www.vestnicite.com/external?u...eporterbg.com/
Моитеуважения към г-н Цонев, когото много уважавам, но този път се из.... на метеното.
Хайде не гледайте толкова песимистично на нещата. Сега имате кауза за която да се борите. Или предпочитате да се носите по течението, а после да протестирате пост фактум, когато Европееца вече ще ни е наказал за това ?
Направо нямам думи ...... Малко от малко да мислят преди да говорят глупости по вестниците колкото е свито вътрешното потребление и всячески да убеждаваме хората в качеството на нашия труд. Изведнъж изкача някой и се из....ра на метеното
http://dnes.dir.bg/news/lavandula-do...-17055874?nt=4
Тук се казва, че се бере на цвят. Имам приятел който ходи да опрашва лавандула и явно там им трябва семена. Аз до сега не съм ходил на лавандула, но си мисля че е добре да имаме повечко блокове с цъфтяща растителност.
Размисли и в още една посока. Французите си купуват евтино готово масло от тук и нямат изгода да го произвеждат. Нещо такова с случва във Франция и с меда. Ниските световни цени отказват френските пчелари. Искрено се надявам първо там да "цъфне" проблема и те като сериозна сила в европейския съюз да вземат мерки и защитят европейското производство на мед та и ние да намажем от това.
А от къде си сигурен че това е с лоши намерения? Истината трябва да се казва, дори и да е болезнено не мислиш ли? Вместо да го оплювате колко подло е постъпил, вземете се съберете и го подкрепете.
Пчеларите са разединени в позициите си и това не помага на никого. Навярно много малко от вас знаят, че тази година замалко Европейския Съюз на практика да постанови на пазара да се продава единствено микрофилтриран мед и изследван за ГМО полени. Това щеше да означава че ВСИЧКИ прекупвачи и износители на мед да затворят врати (понеже не могат да си позволят инсталациите за микрофилтрация), малкия производител да плаща непосилните за него суми за изследвания за наличие на ГМО полени и да му бъде ЗАБРАНЕНО (на практика) да продава меда си ДИРЕКТНО на местния пазар - първо трябва да се изследва, преработи и супер микрофилтрира от някоя ГОЛЯМА компания докато да стигне до крайния клиент.
КАК ВИ СЕ СТРУВА ТОВА А?
Поправете ме ако греша,но ако се отреже достъпа на не филтриран мед(ако се приеме в ЕК) до пазарите и фалират прекупвачите,ще фалират и пчеларите,като имам в предвид всички които се занимават с пчели.За какво са ми майки,рамки,основи,отводки и т.н. след като всичкия мед който произведа ще си остава за мен.Аз лично ще си оставя 3-4 кошера и дотам.Затова като говорим за мед,нека не изпускаме и по-голямата картинка която КАСАЕ ВСИЧКИ.Или греша?