Всичко е в гените в крайна сметка ,Баща ми след ухапвания по лицето само се чеше и ми се чуди защо сам с защитно облекло,а той никога не се е занимавал с пчели,Дано сам взел повечко от неговата кръв
Преглед за печат
Всичко е в гените в крайна сметка ,Баща ми след ухапвания по лицето само се чеше и ми се чуди защо сам с защитно облекло,а той никога не се е занимавал с пчели,Дано сам взел повечко от неговата кръв
Не мисля , че нямаш повод да се притесняваш. Най- опасната проява на алергия е т.н. анафилактичен шок който настъпва много бързо след попадане на алергена в организма изразява се със рязко падане на кръвното налягане и отоци по тялото .Най-опасен е този около врата (едем на Квинке) от който може да се получи задушаване. Анафилактичния шок може да се провокира от изключително малко количество от алергена . Аз съм лекар и като студенти ни учеха , че даже пробата за алергия (скарификационна проба) може да отключи шок.
Така , че щом след ухапване на три пчели ти се зачервява само локално си ОК. Разбира се винаги всеки пчелар трябва да има урбазон под ръка .
Медикаменти ще взема за всеки случай със сигурност,Нека си стоят в шкафа пък дано не се налага, Дано тялото ми свикне с отровата леко по леко че като ме жилнат по кутрето става по голямо от палеца,Преди да взема кошерите са тествах с една пчела но не знаех че отока може да се появи на другия ден,Иначе подуването минава за 2 или 3 дена ,Това че ужилването сваля кръвното пък ми е добре дошло, че по принцип ми е високо
Колеги ,не знам при вас как е,но като начинаещ пчелар когато ме нажилеха повече пчели започваше да ме сърби в слабините.След хапче алергозан и две глътки ракия много бързо ми минаваше.Това ми го е казал един стар пчелар и съм го изпитал върху себе си.
30-40млл твърд алкохол действа противоположно на пч.отрова.Алергозана и климастина действат успоредно с пч.отрова.Това ми беше обяснено в спешен център след употребата на именно тази комбинация.
Днес получих първото ухапване в областта на главата.Колко време трябва да мине за да разбера дали нямам проблеми с алергия
Ако няма при различни хора някакви различни отклонения при мен беше 3-4 мин максимум.
Извинявам се не те разбрах помислих че питаш за алергичен шок.
Да за алергичен шок беше въпроса но вече минаха 3 часа би трябвало всичко да е ок
По врата и главата, трябва повишено внимание! Патил съм посред нощите...Слагай лед отрано, сваля отока!