Извинявамсе, разглеждате предложение на г-н Матеев. Неговото мнение в момента е доминира над останали мнения и препоръки. Г-н Матеев финансово може да притежава над 10 000 пчелни семейства и тогава да ни диктува правила на работа що то ние окуратно подвеждани от него именно в тази насока с наши гласове ще му дадем необходима сила.
Брой на кошери не е приемлива единица за оценка на количество гласове. Г-н Матеев ми е приятел и аз по мислих да взема него за пример за да Ви обърна внимание на бъдещ проблем. Г-н Матеев предлага общинско дружество или частно лице което иска да бъде член на "организация" да има таково право. Смятам това за неприемливо. Членство може да бъде само от областни организации, по този начин ограничаваме доступ до членството от не легитимни представители. Ако областен председател легитимно избран с решение на общо събрание на общински председатели той има право да представлява цяла област в новата организация. И предложено от него по подразбиране е воля на пчелари от цяла област. Аз съм зам областен председател и моята цел да създам максимално добри услови за избиране на областен председател. Избор остава винаги за пчелари и пчеларски дружества. Подтвърждение на легитимен представител е протокол от решение на общо събрание на общински председатели. Областен председател длъжен да подаде към УС на организация данни за количество на пчеларски организации в неговата област, дададе контактни данни с председатели които учавствували в заседанието кадето взето решение за неговото избиране. И чак тогава да има глас в УС НА "ОРГАНИЗАЦИЯ". Той трябва да упражнява дейност свързана с задачи поставени от общински пчеларски сдружения и може да бъде сменен от УС на областна организация която представлява. Той автоматически се сменя от нов председател в УС НА "ОРГАНИЗАЦИЯ". По този начин ние ще имаме в УС само тези хора които имат подкрепа и доверие на пчелари по места. Цел на тази организация е - защита на интереси на пчелари в България. Така пчелари могат да контролират и да налагат своето мнение. Тогава всеки председател ще търси прозрачност и максимално испълнение на поставени от пчелари задачи.
Благодаря Всички за търпение и труд които положили за да прочетът това което пиша. Моля да ми простите лош български.