КАКВО ДА ПРАВЯ С ТОЗИ КОШЕР
Здравейте колеги, аз съм млад и начинаещ. Запалих ме много тази година на пролет, изчетох много, но за голямо мое съжаление не успях да се включа в практиката този сезон. Но сега опитвам максимално да наваксам... та имам следния проблем:
Дядо ми миналата година е преместил една отводка в 10 рамков ДБ. Кошера е изкарал сезона дал е един магазин мед, но когато го отворихме вчера нямаше майка, нямаше и прясно пило и имаше към 8 кг мед. На теория има варианти какво да се направи, но дядо ми каза, че ще го унищожи, защото те нямало да могат да си направят майка сега и щели само да изядат меда. А на мен не ми се иска това да се случи. Склоних го да не пипа, за да попитам аз големите практици тук, какво е най - добре да се направи. Очаквам вашата помощ wink;
ВЪПРОСИ ОТ НАЧИНАЕЩ ПЧЕЛАР
Аз съм на 25 години досега не съм се занимавал с пчели и не разбирам нищо.
Интересува ме как да сложа рояка пчели в кошера и да започнат да работят?Къде да се снабдя с восъчните пити и кога е най-добре да стане това?
Не знам дали поставям въпросите правилно но ако можете ми отговорете.
Re: ВЪПРОСИ ОТ НАЧИНАЕЩ ПЧЕЛАР
Цитат:
Първоначално публикувано от emilvalchev87
Аз съм на 25 години досега не съм се занимавал с пчели и не разбирам нищо.
Интересува ме как да сложа рояка пчели в кошера и да започнат да работят?Къде да се снабдя с восъчните пити и кога е най-добре да стане това?
Не знам дали поставям въпросите правилно но ако можете ми отговорете.
Здравей Емо,
И аз като тебе съм нов в пчеларството. Моят съвет към теб е да отделиш месец два и за прочетеш 1-2 книги, един календар на пчеларя, да изровиш целия форум изоснови и така почти всичко (като за начало) на теория ще ти е ясно.
Има и разни филмчета тук там - с търсачките всичко се намира.
Ако искаш конкретни отговори wink; ето ги:
Отваряш капака, поставяш рояка, затваряш капака, отваряш дупката от където да излизат.
Восъчните пити пчелите ги правят от восъчни основи. Тях трябва да купиш между 1 и 28 февруари от пчеларски магазин.
Поздрави hi;
Re: ВЪПРОСИ ОТ НАЧИНАЕЩ ПЧЕЛАР
koragroup
Мерси за конкретния отговор :)