Така е.
Затова не се подвеждайте от съветите на такива анонимни. Просто ги подминавайте.
Преглед за печат
Така е.
Затова не се подвеждайте от съветите на такива анонимни. Просто ги подминавайте.
Извинете че се обаждам.Не схващам каква е идеята от тази инициатива най-вероятно това ще откаже доста хора почувствайки се отритнати да спрат да посещават форума,всеки който е в този форум се интересува от реализация на продукцията си на добра цена ,нали за това и-нета навсякъде по света хората споделят и точно това е идеята на общуването ,да помогнеш на някого безвъзмезно без да чакаш облаги и да те знаят кой си и какво работиш едва ли това е от значение.Ако примерно работя на запад точно в тази сфера мислите ли че група от 20-30 човека ще е от значение,като българин ще предпочета моралната страна на нещата ако разбера как стоят.Относно мнението на колегата Александров за руския форум пчеловод.инфо -няма такъв подфорум -невидим за другите потребители-може да пише на Администратора АЛКОР и да попита wink; ,руснаците си имат чат на който разговарят и който все пак е достъпен в райдкал ,който между другото е интернационален стига да знаеш езика.Ако считате че новбранци и такива с неудобни коментари -неотговарящи на класата на форума и критериите ви-просто ни закрийте регистрациите на неудобните и си останете ВИЕ вместо да се чудите какво да измислите като предтекст...и без това нямате полза от -моля дайте съвет...или какво да направя за да..-подобно капсулиране не че ме пита някой но все пак не звучи добре за форума....Не знам на кой му дойде тази тъпа идея предвид че има два форума само в България и следейки мислите и мненията имам чувството че пишат едни и същи хора в тях под различни никове-или греша а и мненията общо взето се преповтарят...но както си решите.
Моля да бъда извинен колега за недоразумението ...мисълта ми беше че всеки е равнопоставен във форума ,подобно разделение е най -малкото дразнещо и обидно.Разбира се че ни интересува всичко-да винаги ще има такива които ще се обадят само за да си сверят часовника ...но не може и без това -хора много.Аз например мога да помогна на доста хора но предвид прочетеното тук-там си вадя някави заключения от написаното.Форума засега е най -добрия аз не виждам причина за реорганизации и задкулисни прйоми по-скоро се организирайте всички заедно .В пчеларстото в България няма почти нищо ново, неща от 50 години се преповтарят наново аз не знам какви точно цели гоните.Може ако ви липсва адекватна форма на общуване да си откриете ваш линк в райдкал със съответния код който си изберете и където ще можете да подбирате хората с които говорите в реално време без проблем,ако това е целта на занятието.
.всеки който е в този форум се интересува от реализация на продукцията си на добра цена ....
и кое точно в поста си сгреших колега? Начинаещия ще намери пътя си ,когато развие и направи пчелин ,пак до това ще опре...поне така си мисля.
Спенс, форума няма да се закрива или "реорганизира". Ако се добави нещо ново, то ще е само по желание на потребителите. Както и до сега всеки може да си каже или попита всичко което го интересува.
Ако аз и Борислав примерно решим да правим "тайна задруга", то няма да се допитваме до теб или който и да е. Мисля, че не правилно разбрахте идеята на ттитто. Не знам дали тя ще се осъществи, но по никакъв начин нчма да се ограничава възможността за достъп на потребителите до форума.Разбира се, ако спазват установените правила.
Ще си позволя и аз да се намеся. Нещата не са толкова прости, колкото някои колеги се опитват да ги изкарат. Когато става дума за бизнес, то нещата не могат да са публични. Форумите се четат и от "доброжелатели" и добрата идея оставена на открито се превръща в крах. Не напразно всяка една фирма не публикува по форумите какви поръчки и как се надява да получи. А иначе аз съм за едно такова начало. Би било от помош на много сериозни пчелари. А никой не игнорира наченаещите. Ще дойде времето, когато и те ще се влючат. Ако тази успее да се реализира то аз ще съм най щастливия човек в този форум. В крайна сметка ще докажем че не само си чешем езиците а и сами поемаме нещата в свои ръце. Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи
Къде отиде мнението на Борислав дето искаше да чупи някаква глава, че се бях засилил да му кажа някои неща ?
И Защо си почти убеден че ще стане издънка?Толкова ли няма хора около теб да произвеждат качествен мед?Най правилното е да пратиш отново мед,защото в живота празно няма,но всеки сам си решава естественно.
Пчеларите имат много лош комплекс: Тяхното винаги е най качественно!
Вече години наред се вземат проби.Човек който с това си изкарва хляба няма как да си позволи разни магарии.
ще се делим на касти, рангове, чинове и кво още????Има една приказка разделяй и владей. drinks; Това е голяма простотия, ама правете квото щете, ваше право си е.Само за инфо Иманярския и Техническия форум, бяха така и си останаха по 20тина човека.Така че квото решите, успех
е в предишната страница за тва се говори.В един технически форум беше така, и е факт че останаха 20тина човека.Сега гледам че пак са го пуснали целия свободен, ама хората ги няма.За иманярския нямам инфо кво става, че още лекувам контузии от катастрофата и не се занимавам.Но пак казвам, това е право на Админите.Най добре би било, да се пусне анкета,и квото сабя покаже тва да е.Глас народен, глас божи.
Може пък и да доведе до нещо такава идея, въпроса е как ще се развие. Добре ще е основната цел да е да се направи едно бъдеща сериозна организация на пчеларите.
Аз също съм на това мнение и съм против да има раздели видими за определени потребители.Цитат:
Първоначално публикувано от аз
Както решите господин Администратор...но ще ви кажа че и други са го правили с други форуми...и в тази секция направена с код достъпен само за определени-няма кой да пише в последствие.Едва ли нещо ново ще се коментира там ,пак ще прозре българщината ни само ще се провокира злоба към форума и негативни мнения.На мен лично ми харесва форума такъв какъвто е-не знам на кого му дойде тъпата идея за реформи,вярвайте ми ,все има откъде да се научи само ще се отвори работа на модераторите.Иначе еуфорията е голяма -поне в началото.Цитат:
Първоначално публикувано от vankata
с най-добри чувства Spens.
Когато създавахме форума,не правихме анкета и допитване,просто го създадохме,като алтернатива на другия и с надеждата да бъде по-добър,форум за всички,които мислят и се занимават с пчели без значение на какво ниво са.Форума ще си остане такъв какъвто е-достъпен и отворен за всички.Цитат:
Първоначално публикувано от Владо-Gillan
За съжаление идеята ми остана понятна само на малцина. Прекалено бързо се наложи мнението, че се цели някакво ограничение и делене на касти и какво ли още не. Или пък да се затвори форумът и да се направи недостъпен за нови потребители. Форумът е просто средство за комуникация, което не е изцяло пълноценно, ако изпитваш несигурност да споделяш това което мислиш!
Вярно че вие бяхте инициатора на идеята колега ,чак сега склащам ,отклоних се покрай никовете и излизането "на светло" даже и уважаемия колега ЮРИ се засегна впоследствие необмислената дума от моя страна.Аз не виждам защо трябва да има скрито-покрито -напротив това може да се направи организирано от всички пчелари,знам че се извиват ръце,мислиш ли че задкулисно ще се постигне повече ако вместо това се ревне с пълен глас? Напротив -нека четат ако от това се притесняваш крайно време е да се извоюват правата!Така поставено вашето мнение извика разногласия ,всеки размишлява за себе си но все пак се чувстваме обединени от форума .Прави чест на Администратора че не се повлия от определени мнения,това е моето мнение.Знаят се и пчеларите и купувачите ,всичко на друго е въпрос на договаряне .И представяне на условия.Цитат:
Първоначално публикувано от ттитто
Много добро мение!!Отдавна тази тема трябваше да я има -добре е да бъде заключена за коментари понеже по стар български обичай -ще бъде оспамена,добре е всеки да сподели своя опит.Подобни теми има в старите броеве на пчеларство -там всеки споделя конкретни наблюдения и практики -някои от тях са водещи и сега!!Юри -пиши темата и нека всеки от колегите си пише истината и каквото е и е постигнал ,всеки за себе си ,аз също .Цитат:
Първоначално публикувано от Юрий Цветков
Темата ще е от полза на всички особено на начинаещите, но трябва да се раздели по региони. Във всеки един регион особеностите са различни, което предполага и практиките да са различни. Не е едно и също дали ще пчеларстваш в северна или южна, западна или източна България. общо взето всеки един регион си има своята специфика.
Цитат:
Първоначално публикувано от Юрий Цветков
http://pchelari.com/forum/viewtopic.php?t=2673&postdays=0&postorder=asc&star t=75 ето тук съм описал моята практика, но ще я копирам и като отделна тема за моя район.Цитат:
Първоначално публикувано от Spens
Създаването на нови теми в този форум не е приоритетно за модераторите, всеки е свободен да го прави, ако няма такава или подобна.
Добре подреден форум.Достатъчно информация предлага на такива като мен(само консумиращи меда)да знаят какво да гледат като си го купуват,а и да понаучат за обща култура(никога не е излишна)повече за пчелите и как точно се добива от тях мед.
Като препоръка:
Една спам тема/рубрика,или тема/рубрика за раздумка и свободно коментиране,или спам чат......или нещо подобно може да добавите.Няма да е излишно там да се вихрят лакърдии,да имате дебати,да спорите на воля,да обсъждате това и онова свързано с пчелите и тяхното отглеждане(и не само само за тях,а и на всякаква друга тематика)и периодически да се трие(в доста форуми има спам тема,която се трие на седмица-две период за да не се заема излишно място на харда,и се почва на чисто).Ако по време на спора,дискусията,дебата,об ъждането,надлъгването.....и и друго подобно се напише нещо полезно/ценно,то може да се премества в подходящия раздел.Така се избягва(донякъде)ненужния и излишен спам във всяка друга тема,оставяйки само полезната,ценната,нужната и необходимата,даваща насоки,подходи,съвети и препоръки информация.
В СВОБОДНА ТЕМА има отворена тема МЯСТО ЗА БЪРБОРЕНЕ,но малко хора се възползват от нея а спамят навред с което създават излишна работа на модераторите и екипа.
Прав си колега,buci59,
Дали да не отворим тема "Как се води дискусия, спор и има ли правила".Дали нападките срещу личността на опонента правят тезата по-истинска и правилна?
Ако да използваш всички средства срещу тезата на опонента е нормално ,то да вършиш същото срещу опонента е недопустимо.Нека правим разлика между теза и личност.Личността е неприкосновенна за ,нормалните хора.Личностните нападки, ако някой си ги позволи нека са на "лични".Другото е грозно.
Прав ли съм?
Да,прав си,но съгласи се,че все пак безсмислените спорове ако ще се водят,то да са на "безопасно "място.Казвам безсмислени,защото кой според теб ще отстъпи и ще каже-да ти си прав,аз сгреших?Затова в МЯСТОТО ЗА БЪРБОРЕНЕ е най-добре,а в темите да пишем по същество.Аз прав ли съм?Цитат:
Първоначално публикувано от зуница
Още преди се съгласих с тебе и затова предложих да дискутираме в отделна тема
"Как се води дискусия, спор и има ли правила".Може би ще е полезно?
Предлагам : Хора които не могат да водят спор,просто да не го правят,защото грозно става като се избие на нерви!Който не може да си защити тезата,започва да изкарва пчелите на другия болни,слаби и т.н.Много по добре е за хората които ги интересува нещо,да видят спор,но изтъкан на база опит,не кой какво бил написъл в някакво списание или вестник.След това много по добре ще са орентирани и най-вероятно ще решат да опитат повече от един вариант,което пък е най-добрия начин за израстване?!
Колега,Пламен Ганев,
От написаното от теб разбирам , че подкрепяш идеята да дискутираме по темата:"Как се води дискусия, спор и има ли правила?".И ако в резултат на тази дискусия стигнем до някакви общоприемливи правила ,да ги спазваме.
Точно така!Основната ми идея бе: в пчеларската литература колкото и различни възгледи да имат различните автори,си имо една основна база.Нека да не подтикваме начинаещите ни колеги да си правят разни експерименти извън общо приетите правила в българската литература още в самото начало.Все пак живеем в България!
Моля, колеги от форума, които имате правомощията да триете спама в темите, отсявайте дето се вика сухото от суровото или зърното от плявата. Съгласна съм, че спам /въпреки, че спама понякога е полезен/има.
Опитах се да прочета мнението на HINAP за пластмасовата бутилка и се оказа, че и него сте изтрили.
Не си загубила защото или на ХИНАП не му е ясен метода, или не иска да го сподели. За зърното и плявата си права.Цитат:
Опитах се да прочета мнението на HINAP за пластмасовата бутилка и се оказа, че и него сте изтрили.
Знае ли човек какво губи и какво печели изпускайки нещо! wink;
Понякога нямам време да чета и чета отгоре-отгоре нещата. След това се връщам и като ги прочета по-внимателно ми звучат по различен начин. Така, че ако имаше възможност да го прочетеш мнението още веднъж, сигурно щеше да намериш зрънцето.
....пущайки една песен в съответната тема се сетих, че ще е голямо удобство ако се пущат ББкодовете за вграждане на клип в мнение, поне от тубата.....това не само заради музиката, а и заради някои пчеларски клипове.....та, да питам: Е ли възможно тва ?!?!?
Знаем че сайта е на vankata,но форума не е!Неговото сърце са хората !
Защо се трият работи които не се харесват?Силния човек оборва другия с думи и факти,не по хитлерски!Защо сме ви тогава?Пишете си това което искате да виждате на екрана,че другия вариант е да се използва сивото вещество...
Какво имаш на предвид? изтритите мнения в обявите ли?
Да!С каква цел се забраняват коментари?Най-вероятно с цел успешни продажби на бизнесмените?!Правилното според мен е, начинаещите колеги да прочетат някой друг коментар и така да са много по добре информирани!
От кое ще са по-добре информирани? От това, че кошера по ваше мнение е скъп, от това, че по ваше мнение кошера е по програми или от това, че по ваше мнение не е качествен? Та от кое ваше мнение да се информират начинаещите?
Предполагам, че никой от вас които коментирахте тази обява не е ходил на място да види кошерите, тяхната изработка и качеството за да дава информации на начинаещите пчелари.
В много други форуми коментарите в обявите са забранени и се ползват личните съобщения.
Целия екип (администратори и модератори)сме решили да въведем това правило да се заключват обявите.
Да припомня и точка от правилата на форума:
17. Безсмислен чат и спам не се допускат! Има форум "Свободна тема", където може да обсъждате теми, без да пълните оригиналните с офтопик и спам.
Вас какво ви дразни нашето мнение?Много ясно че е скъп,ако имате предвид въпросната обява?!За качество никой не е писал-това са ваши измишльотини,а за това че се пишат пълни глупости за себестойнноста си е така!Нарушават се нечии интереси ли?Демокрация!Всички гласуваме за нея!По пътя по който сте тръгнали г-да управляващи,не е делече времето когато и този форум ще стане като останалите пчеларски-безличен!Точка 17 е супер удобна за неудобни случаи!
Всеки има право да продава на цени които си е решил, на вас като ви е скъп намерете си на по-ниска цена.
Никой не е задължен да посещава форума, ако не му харесва, това са правилата на нашия форум и няма да бъдат променени заради няколко потребителя които все нещо не им харесва.
хахаха...интересни въпроси и отговори :D
....реално погледнато и на клиентите е скъп меда, ма никой не спами по форумите wink;
Като прочета такова мнение и си викам:Цитат:
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Асовете/атовете в пчеларството седят отстрани и ни гледат сеира. :D
После като прочета нещо такова:
си викам:Цитат:
Първоначално публикувано от jordanov
Май форумът взе да се изчерпва. Едните не пишат, защото някой ще им вземе хляба, другите не пишат, защото си викат: големите се стискат за информация, защо аз да съм глупакът. drinks;
Всеки трябва да си изказва мнението,каквото и да е!После като се прочетат коментарите се разбира от къде извира топлата вода!?Най дразнещото за мен е,когато някой попита нещо смислено и едвам едвам 2-3 отговора.Когато е обаче някоя глупост-всеки втори изказва мнение!Защо така?Манталитет или страх от кражба на занаят?Що е то?
Абе питайте ,пишете все някой ще ви отговори.А според мен пчеларите с много опит и практика са по селата и съответно нямат компютри и достъп до интернет,а и много от тях не разбират от новите технологии.Пък и за някой знания е нужен опит а не ,да си чел книги и форуми,така ,че най-добрият учител е опита и това да си го истрадал .
Подкрепям това мнение , защото преди седмица се поинтересувах Тимола в каква доза може да се вкара с газова пушалка и получих от 150 над редовно следящи форума не "2-3 отговора" а един-единствен отговор на лични, предполагам се сещате от кого. Мисля, че става въпрос не на "манталитет или страх от кражба" а на незнание и имитация на "външен фотоефект". Ирис е донякъде права, че форума се изчерпва, но знам ли....?Цитат:
Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Че защо да не може да коментирате обявите. Може да го правите колкото си искате, но не в самата тема на обявите, а в "Свободна тема". Там никой няма да ви спира да си коментирате или да ви "цензурира".Цитат:
Първоначално публикувано от iris
Това е несериозно като аргумент.Цитат:
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
[quote="borislav aleksandrov"]не колега не се е изчерпал ...мнозина от колегите във форума....
Имам приятел , пчелар, който отглежда доста вълнисти папагали и понеже има въпроси с отглеждане, хранене и подобни го посъветвах да пише за проблемите си в сайта Пернати. ком в който Юри е също модератор, та той смеейки се каза- Абе там пишат само жени/ с извинение на Ирис и Сузи/ -" Купих си два папагала, какво да правя, единият не яде, а изяде другарчето си.." и т. н . И тук е нещо подобно, но щом ти казваш за тези лоши потребители, които се заяждат с пишещите SMS-си добри потребители- дано добрите се престрашат и да влязат в гората...те мечките са само в Белица!
Приятели въобще и не си помисляйте да спирате да пишете.Заядливци ще има винаги, глупости и простотии също.Ако един начинаещ пчелар не умее да пресее зърното от плявата във мненията ви никой не може да му помогне в неговото развитие.От съветите на Борислав Александров, Юри,Ванката от Силистра, Евгени Филимонов,Д-р Димитров, Николай и от много други приятели аз успях да стъпя здраво на пчеларската пътека и то само за няколко години.Пък един ден и аз ще си позволя да давам съвети по настойчиво.
Когато се трият мнения,не трябва ли човека който го прави да обясни:защо го трие,след като няма нарушение!?Така постъпват само слабите личности!
Ето защо в този форум липсват хората с много кошери и богат опит!Регистрирани са,но някой ги е прогонил!?
Тези които са чели правилата на форума не биха задавали такъв въпрос,защото отговора е в т.5 и т.21 от правилника.
Колега,Ганев!Явно е,че всички в този форум сме изгонени от някъде като некадърни и затова сме тук а всички ние не сме в твоята категория.Затова възползвай се от т.24 на правилата и ще те уредим.
За кой път ми предлагаш?Е,този път го правиш пред всички,което е крачка напред!
Това за изгонените,некадърните и категорията е поредната измислица!Никъде не пиша нещо подобно!
Ако ми изтриеш всички мнения съм навит да се възползвам от поредното ти предложение !
Това не е пазар да се пазариш и не си намерил човекът с когото да го правиш,ако не ти харесва форума можеш да го напуснеш и без пазарлъци.
Колеги да "успокоим топката"!Конфликта в темата за "Охранителна система за кошери" вече е приключен за мене.И мои мнения бяха изтрити. Но аз ги написах с ясното съзнание, че не са по темата и затова не се сърдя.
Подразни ме мнение на колега когото уважавам, разрешил си да коментира нас, а не темата и поисках изтриване на всичко, което не е по зададената тема.Моля Ви нека не се обсъждаме един друг ,а да обсъдим интересните за всички ни "ПЧЕЛАРСКИ" теми.Пчелите са тези които ни обединяват в тоя форум.Убеден съм , че всички печелим от това.
Спазването на правилата е и наше право и задължение.
За правилата можем да дискутираме ,но на мястото, определено за тях.До момента аз не виждам нещо страшно в правилата и при нарушенията им реагирам.
Мнението на всеки от Вас е ценно за мене и намирам начин да извлека полза от него независимо дали го споделям или не.
Още веднъж Ви моля да "успокоим топката".Утре ще е по-хубав от днес ден!
Хей земляк, VanHanegen редовно влизам във форума , и чета с интерес всички мнения , много рядко взимам отношение затова защото съм новобранец в пчеларството, откровено ти казвам , много неща съм научил от теб, както и от ПЛАМЕН ГАНЕВ но вие сте стари пушки в този занаят, и е грозно повярвай ми да влизате в такива спорове,никой не печели от това нещо, за това ви предлагам заровете томахавките....... от все сърце ви желая ЗДРАВЕ, УСПЕХИ И МНОГО ,МНОГО КЪСМЕТ.
Аз мисля,че е по-интересно във форума/цитират се страници имена на книги и др.полезни неща/ ,когато има такива спорове и никак не е грозно drinks;Цитат:
Първоначално публикувано от nikifor1956
На Серьогата, добре дошъл.Ще се радваме да научим за руския опит.
Спенс, ние не живеем пред мониторите. Аз лично сега виждам това, а някой от колегите, въобще не са влизали във форума от времето на този пост. wink;
Спасибо за приветствие коллеги!!! Буду рад общению... Вопрос к модераторам - я могу продолжать общаться на русском языке?
Голям мерак за триене има в тоя форум. Попитах за цена по една обява и сякаш някой само това е чакал и да изтрие мнението. Да не говорим, че нямаше данни за цената в обявата и не е спазена т. 1 от правилата.
"1. Винаги пишете цена на продавания артикул".
Да, ще се хванете за т. 8 ама ако кажеш А, трябва да кажеш и Б...
Аз изтрих мнението ти, когато е пусната обявата не имало админ или мод на линия и заключването на обявата не е станало веднага за да няма коментари, но ти като занеш за т. 8 защо не писа на лични?
В обявата няма цена понеже scutellator ме помоли за това, явно цената не е твърда и подлежи на обсъждане, затова реших да се публикува без цена.
Ами можеше да се уточни в обявата... А бе както и да е, форума си е твой..Цитат:
Първоначално публикувано от vankata
Търсачките в нито един форум не работят качествено.
Ако се направи регистрация в Гугъл, ще се позволи постоянно индексиране на форума и тогава търсенето през Гугъл ще става с текст, примерно: site:pcelari.coom календарен справочник което ще извлече всички налични теми или постове с търсените думи във форума към момента.
Ето пример: пишем в гугъла: site:dir.bg пчели и получаваме отговори на търсенето само от dir.bg.
Ако иска някой админ може да го направи това и ще ни бъде доста по-лесно....и аз се бутам по някой път като търся нещо, което знам, че го има wink;
Всъщност, не някой админ, а Ванката трябва да го направи wink;
В момента някой се опитва да унищожи форума. Дайте ни време да справим с проблема. Впоследствие ще ви дам подробен отчет за събитията, които се развиват в момента.
Моля за изтриване на точка 23 от правилника на форума ,с цел запазването му (някой хора искат умишлено да го разбият ),предлагам и лека промяна в точка 13 (да се добави думата МНЕНИЯ за да стане >Теми и мнения ...... wink;),след промяната предлагам да се изтрие точка 1 от по-горното предложение на Борислав Александров (смятам,че е недостоверна и без доказателства,обидна ) :D
Не ме дразниш ,интересно ми е inlove; ,нямам проблем с никой ,проблема на всеки си е самия той а не околните wink; .Просто в спора се ражда истината .Обичам ближния.Не ми пука за новия собственик ,само за обединени и силни пчелари и доброто на форума ..(все ми е тая ,че има нов собственик ,Аз и стария не го познавам ,но и преди и сега ФОРУМА Е МОЯТА ЛЮБИМА НАСТОЛНА КНИГА inlove; )Хора ,правете любов а не война tube;
Во истина
Кога да очаквам форума да започне да "помни" кои теми съм прегледал при минали и настоящото ми посещение а тези които не съм прегледал да стоят маркирани като не прегледани и за следващите ми влизания?
Това зависи от настройките за cookies на локалния браузър. Проверете дали cookies не са забранени. Също така пробвайте да изтриете целия кеш на интернет браузъра. Пробвайте с друг браузър. Пробвайте да добавите форума в Trusted Sites. Кажете коя от тези препоръки е подействувала, за да може и други хора да се възползват, ако им се случи нещо подобно.
По принцип при прясно инсталиран компютър настройките на браузъра по Default са такива, щото всичко да заработи без проблеми. Ако обаче в бъдеще се правят промени от човек, който не разбира, браузъра лесно може да бъде докаран до състояние да създава такива проблеми.
Диагностика на подобен род проблеми много лесно се прави с Google Crome. В този браузър има вграден разкошен комплект инструменти за диагностика и мониторинг.
Благодаря за съвета, ще проверя "повредата" дали е в моя телевизор, но от всички форуми които посещавам само с този винаги съм имал този "проблем" и с никои друг от останалите.
Ако искаш, мога да ти окажа online съдействие. Ти сядаш и работиш с форума, а ние в същото време гледаме логовете на сървъра и проследяваме защо отхвърля вече създадената сесия. Напълно е възможно да се окаже някаква дреболия при тебе или при нас, за която дори и не сме подозирали - например друга версия на MySQL сървъра с някакъв специфичен за версията бъг.
Това обаче трябва да стане довечера, защото сина ми в момента пътува до София, а той е всъщност истинския IT специалист, който се занимава с WEB дизан и програмиране.
Аз също имам подобни проблеми, но с другия форум. Непрекъснато ме разлогва, но няма как да направя диагностика без съдействието на отсрещната страна.
Мисля,че трябва да се добави във форума ,защото и на мен след като затворя страницата и после мненията които не съм прочел на предното влизане не ми светят в червено и се налага да гледам датите на последно мнение по темите .Дано да обясних правилно
Това вече е свързано с базите-данни на MySQL. При vBuletin самия сървър помни коя тема е прочетена и коя не и там грешка никога не може да стане. На този форум обаче софтуера е много по-прост и освен това е много стара версия. При него помненето е в локалните cookies на вашите компютри и при затваряне на сесията се губи информацията за непрочетени теми. Губи се и при проблеми с cookies в резултат на объркани настройки на експлорера или в резултат на работа с много сесии (отваряне на форума в няколко прозореца). Тогава можеш да ползваш трите колонки най-отдолу на страницата, в които са показани последните създадени теми, най-популярните теми и последните теми, в които е писано нещо.
Съжалявам но това са възможностите на PhpBB. Не случайно масово по света хората бягат към vBuletin. Има светлинни години разлика във възможностите на двата софтуера.
При мен го имаше същият проблем, но от както писах за него явно е отстранен и сега всички теми ми ги отчита според това дали съм ги видял.От както няма рекламите форума е и доста по бърз
Защо не ми се отмятат прочетените теми както преди а продължават да са в жълто,така не мога да следя нищо next_mad;
Пробвайте изтриване на кеша на експлорера. Това ще предизвика създаване на нови cookies и може дори да оправи проблеми и с други посещавани сайтове. При дълга употреба без триене на кеша се натрупват хиляди ненужни cookies и става голям мазал. Пробвайте и с друг браузър - той ще започне с изцяло нови кешове и cookies.
Предлагам точки 9 и 13 от правилата на форума да отпаднат.
очаквам активност по предложението - в полза на всички е - ще можем да се псуваме и обиждаме без никакви проблеми.
Дори предлагам нова точка - Нанасянето на обиди към всеки потребител, подиграването с него, злобните подмятания за майка му и жена му - са задължителни.
Прочетох правилата на форума. Никъде не открих ,как могат да се регистрират и да пишат потребители ,които не са български граждани.
Съгласно правилата трябва да спазват точка 19,което е невъзможно.
Предлагам на г-н Матеев и модераторите да обсъдят този въпрос и да вземат някакво решение.
Оценявам предложението на borislav aleksandrov като провокативно насаждащо озлобление и лоши чувства сред пчеларите.
Предлагам поста му да бъде заличен ,като недостоен и обиден за мнозинството пчелари.
Ако говориш за десетките който спряха да пишат защото бяха подигравани и обиждани заради въпросите си, или онези които не смеят да напишат и един ред публично а пишат само на лични защото не искат да им се подиграват за тях съм съгласен не е достойно това предложение но покрай сухото гори и мокрото - така че всички сме в кюпа
Предложението ми е точно на място в този фарс
Тц тц тц....... Казах си че няма да пиша ( и на Матеев му обещах) ама вече не се сдържах. А колко човека спряхме да пишем заради простотиите в форума. Като се почне от смяната на собственоста и се стигне до част от админите преди това.... Лично аз ще си спазя обещанието към Матеев което писах по горе но не се управдавайте господа Администратори за отлива от форума. Всичко започна от вас а събитията последно време преляха чашата
Има една книга - " Принципа на Питър", В която основната идея е :" Всеки се стреми да достигне до своето ниво на Некомпетентност !!!" Примери колкото щеш.Бил добър програмист , но станал лош началник и т.н. и т.н. :D :D :D
Дерзайте,кумунизма е жив!!! drinks; с тея простотии в като правила в форума се доказва че БГ е тапашка държава,хубаво ми викаше брат ми в България останаха само тапаци и хора дето не знаят език за да избягат от мизерията. judge;
Не че се заяждам, ама ако бъдем обективни и се изтрие посоченото, трябва и цялата тема за восъчните основи на Матеев да иде в коша, заради скрита реклама на потенциални търговски стоки wink;
Иначе "реклама" е трудно дефиниращо се понятие, ама в дадения случай, постването на снимки без указание за контакт не се брои за реклама, докато масирано оповестяване на местонахождение, дейност, производство, капацитет и т.н. се доближава повече до понятието "реклама"!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Боян Бумбалов
Що е права линия? Права линия е всяка линия, която е успоредна с линията на поведение на действащите за момента управници !!!
разбирай, както искаш
wink;
Между другото ,рамките им са много добри както и останалата им продукция ,ама рамките са трепач ,ама рекламата е очевадна ,на трето място в Гугала :D изкачат ,иначе само тези и едни от Варна предлагат такива рамки,мисля,че новия раздел за търговци вече му е време ,да си рекламират та да са ни полезни и на нас и на тях си и да си ги коментираме някаде с добро или лошо. :D
С настоящето съобщение заявявам желанието си да бъда заличена от форума със същата процедура, като на buci59.
Реклама е когато някой търси начин как да привлече клиети, на които да им продаде някаква стока. Аз НЕ ПРОДАВАМ восъчни основи и НЕ СИ ТЪРСЯ КЛИЕНТИ. Следователно темата е по-скоро някаква хвалба, но не можете да отречете, че в нея имаше и полезна за всички информация.Цитат:
Първоначално публикувано от Румен Димитров
Теми тип хвалби са позволени в този форум - например ПОКАЖЕТЕ СИ КОШЕРИТЕ, КАКВО ПОСАДИХТЕ ТАЗИ ГОДИНА и т.н. Че то ако не се хвалим и не си показваме един-друг как сме направили едно или друго пчеларско нещо - за какво ще си говорим?
Освен всичко друго - рекламите също не са забранени. Просто трябва да се прехвърлят в отделен раздел, за да може който иска да не ги чете. Лека полека ще ги прехвърлям, но в момента не ми остава никакво време покрай лудницата с акацията.
Не видях форум (раздел), касаещ темите за благоустройство, организация и подобрения по пчелина. Малко ще се доближава вероятно до градинарски форум, но не е само градинарство. Аз например искам да пусна една тема точно в този форум, защото тук има специалист, който може да помогне, но не откривам точното място. Тя се отнася точно за пчелина, а не за технологии за отглеждане, инвентар и др. чисто пчеларски. Вероятно трябва да се комбинира с темите за медоносните растения и охраната (кражбите) по пчелините.
Няма смисъл да се отваря нов форум за 1-2 теми, защото така само претоварваме заглавната страница. Хубаво е нов подфорум да се отваря тогава, когато вече се е доказал интерес по неговата тематика и са се натрупали поне 10 теми.
Засега пуснете темата където според вас е най-близко до тематиката, а впоследствие ако се появят подобни теми, лесно ще ги преместим и ще ги оформим в собствен раздел (подфорум).
Темичката "Как се заселва ново нуклеусче" от Раздела за начинаещи след любезната намеса на Скутелатора се превърна във фундаментална тема. Лошото е , че след половин година ще остане затрупана под купчината теми тип "един въпрос - един отговор", поради което предлагам да отиде където й е мястото - например при "Майката".
И още - не знам каква ще бъде политиката на администрацията в тази област, но може да обърнете внимание на целия Раздел за начинаещи. Всякакви теми със заглавие "Въпросче" , "питане" и/или с по един или два отговора да отиват в темата "Въпроси от начинаещи и млади пчелари" , според мен.
Яаааа, форума имал нов собственик .......
Да му е честита придобивката .......
Браво на Ванката и дано се е отблагодарил на buci за колосалния труд по форума.
Периодично модераторите правят преподреждане на значимите теми. Ще се прави и за в бъдеще, но нека да преминем на vBuletin, че там са много по-развити модераторските инструменти. Тука в тази версия на форума си е жива мъка да се модерира.Цитат:
Първоначално публикувано от jordanov
Бих искал да се върне опцията за оценка на коментарите,плюсче и минусче.
и Аз искам ,както и малко модераторска намеса из целия форум,има за местене за триене и куп друга бумащина,ама какво да се прави ,модераторите и те пчели гледат drinks;
Сега е най-голямата лудница около отводките, майките, центрофуженето и т.н. Живот и здраве - ще го реорганизираме форума с модераторите, но това по-лесно ще стане на vBuletin. Самото прехвърляне се забави, защото сина ми излезе в сесия, а той е всъщност WEB администратора и IT специалиста. Той ползва и базовия акаунт с име Administrator.
Няма ядове ,когато тогава ,успех на студента и на теб,запази 1 бурканче от акацията,ако идваш към морето без него да нев тръгваш tongueout;
Искам да изкажа дълбоката си искрена благодарност към модераторския екип на Форума. В битието ми на регистриран потребител на форума pchelari.com имам около десетина мнения и коментари изтрити. Естествено, водим от т.21 от "Основните правила на форума" и като дисциплиниран човек това по никакъв начин не ме е смущавало. За първи път обаче ми се случва мое мнение да бъде редактирано, което разбира се силно ме развълнува и тук е мястото да изкажа специалната си благодарност към модератора borislav aleksandrov. Благодаря му за това че към редакцията има посочена причина - "Излишен спам". Така трябва ! Това е поредното доказателство за безкомпромисното придържане към правилата на форума и непоколебимото изискване към всички членове да ги спазват. Особено ме възхищава факта, с какво тихо и упорито постоянство се държи на стриктното придържане към т.т. 5, 9, 10, 17, 26 от "Основните правила...". Уверен съм че това е пътят за развитие и гаранция за превръщане на форума в един от най-добрите Бг форуми въобще.
В заключение, още веднъж огромно благодаря към целия ръководен екип и пожелания все така и занапред, както винаги е било досега, да изпълняват пълноценно всичките 10 точки от "Правилата на модераторите", осигурявайки ни по този начин неописуемо удоволствие от присъствието ни в този прекрасен форум. Хвала Вам!
Леле колко много триете!!!Впечатлен съм!Само пудрата захар сте оставили.
Ико имаш претенции за твоя пост може да се обърнеш към Матеев да провери дали правомерно са изтрити постовете ви които бяха нищо повече от СПАМ и нямаха нищо общо с темата... С потребителя medved68/69 може си ги мерите на лични и да се разбрете откъде и кои е товарил мед за китай ....
И "mmmmmmmmmmmmmmmm" е изключително важен пост който ни научи на много важни неща свързани с отглеждането на пчелите....
A и псувни не се толелират - справка с правилата на форума
Модераторе, в подфорума "Цени", темата "Цена на меда", стр. 45, имам 2 мнения които липсват. Липсват и мнения на други потребители. Горните мнения бяха по темата и стояха няколко дни поред. Къде са те сега ? Изтрити ли са и на какво основание ? Държа да бъда информиран за твоите действия с оглед по-нататъшното ми участие във форума. Ако не си забелязал аз премислям внимателно всяко свое мнение, така че и след години да мога да седя зад думите си. В случай, че мои мнения продължават да бъдат редактирани или изтривани не на ползу роду, а за индивидуална полза на един или друг потребител на форума, то преустановявам с писането си във форума.
отговорих на лични...
Нищо не е изтрито, не липсва и не е редактирано в конкретния случай. Много от мненията включително на собственика на форума бяха не по темата и преместени в Свободната зона - Философски диалог.
Ако смятате че са точно по темата Цена на меда и не е трябвало да бъдат местени ще бъдат върнати в съответната тема.
Прикачен файл 313borislav aleksandrov, постовете ми от тази страница са изтрити. Защо?
Като модератор:
Всички постове се трият с опцията "меко изтриване" за да може в случай на нужда поста да бъде възстановен. На мястото на всеки изтрит пост се появява съобщението "този пост е изтрит от .... ". На страница 45 има изтрити няколко поста но нито един не е на Nic 59. На същата страница Nic 59 има публикуван пост:
Ако е имало друг пост различен от горния е бил преместен заедно с една дузина други постове в Свободната зона и които не са имали общо с темата. Ако смятате че преместения пост който се намира в тема Философски диалог на стр. 2 е по темата Цена на меда и е преместен незаслужено може да се обърнете към г-н Матеев за намеса.
Според правилата на форума като модератор имам правото да модерирам постове и теми без да обеснявам защо го правя. Ще ви помоля следващият път първо да се опитате да си изясните въпроса на лични с някой от модераторите или админа преди да пускате подобни твърдения които не са верни.
п.п
От няколко месеца насам в този форум не е имало скандали и размяна на остри реплики. Имам чувстовото че се опитвате да предизвикате отново конфликт и да насаждате интриги. Отправяте обвинения който са подвеждащи и създават впечатление че се трият постове за лична полза или в услуга на някого което не е вярно.