Това вече е хитро. С натрупването на малко опит най-вероятно пчеларя сам ще спре да го ползв, но за начинаещи сигурно ще е удобно и ще успокоява съвестта им. wink;Цитат:
Първоначално публикувано от Mateev
Преглед за печат
Това вече е хитро. С натрупването на малко опит най-вероятно пчеларя сам ще спре да го ползв, но за начинаещи сигурно ще е удобно и ще успокоява съвестта им. wink;Цитат:
Да, и това не е ново - скобите, но все повече се използва, особено при корпуси без фалц. Но са скъпички, купих няколко от Плевен. Каква е цената при теб ?
За подвижно може и да са от полза ,но има и вариант от дърво ,показан в темата за подвижно пчеларствоЦитат:
Точно този модел са сравнително от скоро.Цитат:
Първоначално публикувано от hari
Съвет от практиката-необходимо е да има ухо и от другата страна, но завъртяно на 90 градуса, спрямо равнината на скобата.Тази втора скоба играе ролята на дръжка.Пробвал ли си да закопчееш или откопчееш така изработена скоба!?Цитат:
Първоначално публикувано от hari
Работя със същите от години и са изключително удобни и здрави!
Един съвет и от мен.По евтин вариант, с който аз работя.Купувам от склад за сухо строителство"кнауф",издели с името "шиш с ухо".То е с различна дължина,ако дойде по-дълго го режа и извивам ухо с клещите.Придавам му вида ,като на показаните по-горе .Върши идеална работа.
Благодаря на Светослав Точев за идеята за "шиш с ухо".
Аз също сам си правя скобите като използвам тел 4мм, поцинкована, стоманизирана. Огъвам по шаблон.
За по-удобна работа, на другия край на скобата правя ухо, което служи за хващане. (както предложи колегата Руслан)
баси....съсипахте "бизнеса" на човека speechless;
Цитат:
И колко пчели ще смачкаш докато наместваш питите с този гребен?