Първоначално публикувано от pchelichkata
Аз съм сигурен , че и тук ще бъда оплют,ама ще предложа и друга гледна точка.
Казвате, че пчеларите трябва да получават субсидии заради опрашването,че заради това, че пчелите опрашват,вие трябва да получавате пари...че без пчеларите зърнопроизводителите няма да имат добив.Искате зърнопроизводителите да ви плащат за опрашване...Понеже не съм пчелар нещо не ми е ясно; нали докато опрашват културите,вашите пчели се хранят, мен ми се вижда логично зърнопроизводителите да искат пари от пчеларите за дето им хранят пчелите.Те пчелите с пчелар или без пчелар си опрашват и си се хранят, а ЧОВЕКА това природно ,алчно и безскрупулно природно недоразумение се опитва да вземе и получи пари дори и от биологичните процеси в природата.
Та струва ми се проблемът на пчеларя не е толкова субсидии заради опрашване, а субсидии защото са дадени на зърнопроизводители, животновъди и т.н.
Ама те пчелите , със или без субсидии продължават да си опрашват.Искайте субсидиите си като хора със затруднения в отрасъла си, а не като хора искащи субсидии за себе си , защото пчелите опрашвали...
ПП: Готов съм да ме разпънете на кръст и в тази тема, но това няма да промени мнението ми.