Маиката до колкото знам е на 3 сезона,вчера като отворих кошера,имаше пило но и доста търтево пило
Преглед за печат
Маиката до колкото знам е на 3 сезона,вчера като отворих кошера,имаше пило но и доста търтево пило
Въй как тъй ги късате тез глави бе ? При пчелите ли го правите ? thumbdown; Ами ако дойде оная красивата птичка баш когато не трябва ? sadsmile; Аз не съм осакатявал майка умишлено никога и най- вероятно няма и да го направя.
Не мисля че е добре да се убие майката и да се чака свищева да заеме нейното място в кошера....ако сегашната е стара и изтощена така и така сезона го изпускате откъм добив на мед ами поне й резнете крилце и ще стане самосмяна...за догодина ще имате страхотна майка....може б най-добрия вариант е да се отнеме/или убие/ мамата и да се придаде млада оплодена майка от добър произход?!
Колега,Цитат:
Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
По принцип си много прав, но по отношение на младата майка от добър произход съм малко разколебан, защото всеки се кълне, че продава най-добрите майки, а доста често това не е вярно (поне при мен). Успех.
Дачето говори принципно и за мен е много прав - а това,че майкопроизводителите ни са калпазани е друга тема.
п.п.м/у другото това със отрязване на крилце,не го вярвам,че предизвиква самосмяна - е ако е цялото крилце,тогава може би ще стане номера.
Да с цялото крилце е почти до основата. На другото в нашия край му казваме подстригване (за да се знае колко годишна е майката). УспехЦитат:
Първоначално публикувано от kando
Най - добри резултати съм постигал при кръстосаното рязане: ляв крак дясно крило или обратното.
Най- добри - в смисъл , че задължително се постига самосмяна , нали ?
Да разбира се.Цитат:
Първоначално публикувано от христо
А подменяш ли питите редовно-всяка година по 3-4.Ако питите са старички затова има доста търтеи не заради майката.Дори и нова майка да си вземеш ако питите са с много търтиеви килийки пак ще имаш доста търтиево пило.Цитат:
Първоначално публикувано от lyub4eto