Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Аз сега тествам три Финландски кошера и смятам да ги сложа в планината на 1250 м. н.в. Но по прицип много ми харесват и май ще ги приселя всички в EPS кошери. Ако имаш за продаване корпуси Фарар кажи.
Преглед за печат
Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Аз сега тествам три Финландски кошера и смятам да ги сложа в планината на 1250 м. н.в. Но по прицип много ми харесват и май ще ги приселя всички в EPS кошери. Ако имаш за продаване корпуси Фарар кажи.
Имам за продан само цели ДБ кошери с по 1 магазин + семействата.
Благодаря , но няма да се възползувам .
Вече минах през тази мъка .
Жалко, че оспамваме и тая тема, ама няма как. Досега сведения от заслужаващи доверие съфорумци за "мъртва зона" при Фарар не съм срещал. А имам претенция, че следя внимателно форума от четири години и половина. Да не би партенките да са се развявали на друго място?
Разбирам те! Първата ми идея беше да предложа някаква размяна, но се отказах, от страх от болести. Затова предложих продажба. Действай с рязането. Аз го бях правил само с зеге и такер. Имах летви 25х1см и ги рязах на 43.5 и 47 см. С трион и чук пак ще стане, но по-бавно.
При Фарар ,,мъртва зона,, няма т.к. при височина на рамката Н=16см пчелното кълбо обхваща и двата корпуса.От 10г. имам 50 бр фарар.За мен това е кошера без недостатъци.
Колега,на колко корпуса зазимяваш Фарара?
Отначало ги зазимявах на три корпуса,но забелязах,че формират гнездото в горните два.За това ги зазимявам на два корпуса.а много силните.които изпълват и трите корпуса с пчели-на три,но това е рядкост,