Незнам за търтеи мисля че не се виждат вече
Преглед за печат
Незнам за търтеи мисля че не се виждат вече
След като извадих слънчогледа (вчера) правя ротация на корпусите 2рия в който е предимно меда слагам на 1ва позиция а 1вия (полупразния) на 2ра, така семейството си пренарежда само гнездото за зимата и стимулира майката да снася. Миналата година пробвах на 2 семейства и зимуваха много добре, за това тази година го направих на всичките. Последните отводки ще зимуват на 1 корпус.
Значи първи най-отдолу слагаш корпус пълен само с мед,а върху него е този който е бил първи-като плодник
Е не е пълен само с мед, половината е с пило и останалото в мед, докато в 1вия почти няма мед.
Като доиде това време много се затруднявам не мога да взема решение каво да ги правя.
В първият в който почти няма мед какво има в питите-пило и прашец ли
И аз бях така първата (2013г.) с времето всичко си идва на мястото. Сега взимам бързо решения, може и да не са правилни но върви с лекота.
Единият ми кошер е на 3 корпуса все още и в най горният има само мед за вадене да го ползвам ли за другите по слабите да ги подсиля
Ако нямат запаси може, но не е необходимо да има много мед. Аз миналата година от желание да има за пчелите ги презапасих и пролетта едвам успях да използвам питите с мед, добре че имаше много отводки.