Първоначално публикувано от Димитър Бонев
Говорите за обединение и тук можете да се поучите от нашия горчив опит. Ще се върна няколко години назад, когато нашата организация стана инициатор на едно уж ново начало. Създадохме едно отроче, което нарекохме "Съюз на българските пчелари". Тогава допуснахме много грешки и дадохме възможност съюзът да бъде обсебен от статуквото. Още тогава казвах на бай Георги и бай Киро, че правят огромна грешка с Михайлов, но не ме послушаха. Та даже на учредителното събрание станах черната овца като се опитвах да наложа някои допълнителни правила в устава с които да се попречи на това обсебване, но беше късно Михайлов и групата която вече беше сформирал около себе си си свърши работата. Даже бях обвинен, че съм агент провокатор. Сега всички разбраха, колко съм бил прав, но късно. Нашето отроче се превърна в поредния маргинален съюз, който обслужва статуквото. Та за това много добре си правете сметката, за да не повторите нашата грешка. И още нещо. Имайте впредвид, че статуквото натрупа много пари през последните години. Те имат вече и икономическа власт и борбата срещу тях става все по-трудна. Важно е стратегията и тактиката да са добре обмилени и да не са подвластни на еуфорията, а точно обратното. Дори малко повече конфендициалност няма да е излишна.