Колега има еФтини кошери и скъпи кошери кой каквото иска
Преглед за печат
Колега има еФтини кошери и скъпи кошери кой каквото иска
Оня ме изкефи да му обяснят защо се слагало ламарина.Абе човеченца,пича прави кошери и на тая цена наистина изглеждат добре,аз моите ги продавам по-скъпо,но всеки е свободен да прави каквото иска.Ама тука някви застреляни да се появяват и да задават малоумни въпроси в темата на човека,просто смешно.Какъв трябва да е отговора на тоя въпрос,"защо слагаш ламарина" Ако искаш върви изкарай един час по трудово обучение в първи клас и децата ще ти обяснят.Ти ако искаш слама сложи като в Африка на няколко пласта с по-голям наклон.
Да беше се опитал да вникнеш във въпроса преди го оценяваш като смешен. Аз кошера на Георги съм го оценил където трябва, цени не коментирам. Ще ти поясня с малко повече приказки за да разбереш - въпроса е "Защо точно ламарина? Само срещу дъжд ли служи или има и друг смисъл да е точно ламарина?" Но все пак е добре човек да има малко повече познания по физика от научените по трудово обучение за да разбере смисъла на въпроса.
Лесно с много малка горелка на газ,и едновременно полиране с пчелен восък.А цените са на първата страница на темата.
Колегата "Петър84" пита за цената на последният кошер който си побликувал, този с периферията на капака и дървото изглежда необработено, за него кошер не става ясно на същата цена ли е или на друга?
Разбрах на последният ДБ12р.цената е 65лв.
Кошер от запитване на колегата Ivohit
Колкото до физиката:
Алуминия е по-добър проводник от ламарината,така че алуминиева печатарска плака ще свърши по-добра работа ако искаш да ги екранираш отгоре.Второто нещо е,че за да ги екранираш добре,трябва целия кошер да е обкован с ламарина или поне да има метална мрежа,тя също екранира.
Виждал съм кошери разположени в електроразпределителна станция непосредствено до трансформаторите с високо напрежение,въпреки че това електромагнитно поле се отчита като вредно в литературата за пчелите.И все пак тия кошери от доста време ги гледам там,явно някак си се справят.
Най-малкото може да са по-далеч от електропровод за високо напрежение,не можеш да спасиш пчелите от вълните,ние също сме подложени на тях или варианта е да екранираш всяка пчела по отделно ;)