Въпроса е дали от отводката ще излитат още майки с пчели, то не че има много пчели, но съм чел че може и с една шепа пак :)
Преглед за печат
Въпроса е дали от отводката ще излитат още майки с пчели, то не че има много пчели, но съм чел че може и с една шепа пак :)
Ако маточниците са били два и едната майка е излязла с рояка, втори рояк няма да има.
Дори и да има прясно пило в отводката, няма да заложат маточници.
Майката останала в отводката ще квака няколко дена докато се оплоди.
Ясно, но въпроса е че има повече от 2 маточника :) ..
С остър нож изрежи всички маточници.
Ако видиш повече майки ги убивай.
Мисля, че е добре да остане квакащата майка, а тези които се спотайват или бягат се убиват.
Дано не унищожиш всички майки и отводката да остане без майка.
Ако стане така, ще я обединиш с рояка.
Щом акацията е започнала не сваля магазина.Само провери за маточници.
п.п.Като проверяваш за маточници,сложи двете новоизградени рамки в средата.След акацията вадиш 3 медови рамки,като на тяхно място слагаш ВО.ноооо,едната я слагаш в средата м/у новоизградените рамки,а др две от двете страни на новоизградените.Така в средата ще организираш 5 нови рамки на които да оперира майката.
Ясно. Благодаря ви на всички, информацията беше много полезна. Сега остава да кажете как да почерпя. Така като се замисля изместих идеята на темата и може би нещата не са точно за тук.
Та за акацията да кажа, че уж беше закъсняла, но изведнъж много напредна и като пътувах за Плевен от София още от Радомирци беше разцъфтяла, както и тук. По сметки я очаквахме на 18-ти. Предния път като писах около Георгьовден не беше чула особено, явно заради пооправянето на времето нещата са се развили набързо.