Колеги не бързайте да продавате мед няма! Вече дребните търговци по кооперативните пазари започнаха да купуват букета по 6лв за кг в по малки количества но всяка седмица по 100кг късмет.
Преглед за печат
И да бързаме и да не бързаме още не съм чул мед да се продава „на зелено“, така че докато свърши сезона има още доста време и ще има още доста корекции на цената (предполагам нагоре както с липата в момента /акацията си запазва цената, но тя е извън играта - просто липсва на пазара а едро/), но колкото и да ни изклатят прекупвачите, годината трябва да я отчетем слаба на добиви, а на доходи кой както съумее да се справи със ситуацията....... Успех на всички колеги!!!
Ето какви клипове разпространяват западните колеги за вносния мед на клиентите си. Всеки си пази хляба.
https://www.youtube.com/watch?v=yBbRDSG41_I
Че какво му е на медеца? Центрофугата Легаа, ножовете за разпечатване Дадан....Ама в скоро време няма да ми се прияде мед...Сигурно ще е скъпичък...
Тотален ужас.Смрад!!!
Тези от клипа въртят в центрофугата пити с пило? Интересно, какво правят после с тях? Връщане в кошерите за излюпване? Колко време може да стоят пити с пило извън кошера, без пилото да се простуди?
Имам познат пчелар който върти пилото, връща го и казва че няма никакъв проблем.Само ртябва да е запечатано.
Само се чудя какъв анализ им излиза:bigsmile:
Това до колкото знам е актуална информация от днес.
5,30 кг липа, пьрвият берекет за таз година продаден вчера,
акация нямам, така че за цена не се интересувам,
а за букета ми обещаха 5,00.
Това 5 00-5 20лв не мога да го разбера.Според човека или според количеството,остави че за качество няма цена.
За слънчогледа цена ще има ли?
Цената на едро отдавна е 5.70, и то без уговорки!
колеги моля ви на лично номерата
благодаря предварително
Може ли и на мен номера
благодаря
На фона на това в Добрич прекупвачите все още дават 4лв.кг
В Шумен засега дават 4.40 за букет.
Аз чух,че даже по 8 лв давали вече,а скоро и 10 лв щял да стане....И даже без документи и без проби...Всичките глюкози и фруктози щели да изкупят...Абе,бива ли да сте толкова прости всички,бе?Един каже една лъжа и още 10 се втурват да се надпреварват да я повтарят,че и разтягат.5,70 давали за букета,че даже и 6 лв....Има 4-5 фирми в България ,които купуват мед и всички се въртят около 4-4,20.....Това,че някой е продал 2 тенекии по 6 лв/кг на някой съсед,не значи,че фирмите купуват на тази цена.И аз миналата година продадох 10 тенекии по 8 лв/кг на един тираджия,дето го носи в Турция,но не бълвам лъжи във форумите,видиш ли как съм си продал всичкия мед на 8 лв на една фирма фантом......А симеон станчев е най-големият измамник от изкупвачите-може и 12 лв да ти обещае,друг е въпросът дали ще дойде да го купи някога....
Има фирми които дават 6лв за липата
И аз да се наредя на опашката.Ако може и на мен телефони на лични на тези фирми.
Дай и на мен тая фирма за 5.5/6лв на лично
Бат Тянко даи номерата на тази фирма дето дава по 5,70 .
Прати го и на мене на ЛС, а после аз ще го разпратя на всичките 8254 потребители на форума. :)
Като гледам и слушам, виждам стабилно покачване и липса на количества?
Стига бе! Представям си тогава, от ситите колко вадиш!drinks;
Никой търговец не казва че купува на качество всички търсят количество.
Докато не се направи борса за мед и медни продукти няма да се оправи сектора
Откъде да знам дали е много бре? Аз работя в килограми! Де да знам колко е тоя тон?
Добре, ама даскалиците в училище после питаха- това ябълки ли са, круши ли са?
Моля ако някои има връзка с някоѝ коѝто би купил около 2–3 тона да ми прати телефон или да се обади на 0988889044 . Не е за мен за колега в нужда
Според мен ще се оправим когато се научим да стачкуваме като Гърците.Но това не е в темата.
днес ходих тук по пазара в кюстендил.колегите по 10лв го продават и добре им върви
Ще се оправим, когато закараме 1000 живи кошера пред МЗХ. Преди това обаче трябва да узреем ......... Проблемът е, че Българския пчелар трудно узрява. Може би ни трябват още 500 години тъпчене и гаврене с нас ......
Иначе нали знаете - бебето докато не ревне, никой не се сеща да го нахрани (да му обърне внимание) .......
Не бати Тянко да бъдем заедно независомо че другите мислят че не сме прави.
когато се раждал един грък и един евреин почвал да плаче - така че мноооого има да рупаме кукуруза барабар с какаляшката, докато ги стигнем гърчулята!!
Цената бавничко пълзи на горе. МЕД НЯМА. И изкупвачите и ние останахме да разчитаме на слънчогледа и сега борбата за количества ще е по-сериозна. За сега доста колеги задържат нещата и не продават, а и изкупвачите задържат нещата и не купуват. Нещо ще се случва в края на август и всички говорят, че тогава ще се разрази сериозната търговия. Факт е обаче повишение на цената от 3,80 до 4,40 и подозирам, че с лекота ще достигнем нива над 5,20 лв.
Имам инфо за внос от Китай на някакво количество което по изследвания било ОК но на вкус на нищо не блъскало. Сега му се търси подобрител. Решили са да го месят с кориандър и / или липа. Лошото е ако след смесването този продукт се представи като БЪЛГАРСКИ МЕД ето тук идва момента за натиск върху министерството за затягане на контрола. Има и още неща, които можем да поискаме и да представим пред министерството. Мога да ги представя в синтезиран вид ако някой лидер на пч. организация има желание да поведе този процес.
Колеги какъв тонаж произвеждате мед та го продавате под цената на твърдата храна?
Прикачен файл 7164
Хубаво се вгледайте в цените на бурканчетата.
Струва ми се, че виждам 12 и 13 лева... Или греша? Доста е дребно
Че какво и има на сергийката? От рапица до мана! И прашец се намира. Красота! Цените и те радват окото- с малки цифри, но голям замисъл. Браво!
и какви са цените че и аз не ги виждам ... :laughing:
Бурканите с тъмен мед са най - скъпи и струват 45 леи. Другите са около, но ако има желаещи да научат и техните цени ще ги изпиша с удоволствие.:bigsmile:
П.П. 1 лея е 50 ст.
Днес бях в Кауфланд- Шумен. С изненада открих че на рафта за мед няма нито един буркан, вместо мед само сладка. Какви са вашите наблюдения в другите магазини на Кауфланд и веригите ? Нима търговците отказват да продават мед в България, било то търговска верига или преработвател. Дали намеренията на МЗХ за проверки не накара търговците да приберат всичкия хубав и качествен мед в складовете.
Определено , че всичкият ,,хубав,, и ,,качествен ,, мед ще го приберат .
Това и аз го забелязах преди три дни.
Цената продължава да расте. Все още не търся на кого да продавам защото още вадя, но чувам , че 4,60 вече се предлага. От сигурен човек знам за предложение 5,50 за букет за количество над 10 тона. Фирмата която е предложила цената се слави с лъжите си и не вярвам да плати такава цена, но знае ли човек.
Мед няма много.Говоря за хубав чист без проблемен.Има хора търсят постоянно на дребно/тенекия/ на 6,50-7,00 купуват букет и слънчоглед.Винаги съм се чудил защо в твоя форум не се предлага мед за продан от пчелари на по дребни количества.
Проблемен мед тази година няма. Проблем имат прекупвачите, но може и да греша?
Дано е така както казваш,но аз докато отуча детето да яде луканка голям зор видях:bigsmile:
Още миналата година казах, че мед няма да има и цената ще ХВРЪКНЕ. Прекупвачите още се чудят какво да правят, но колкото повече чакат толкова повече грешат. Увеличава се търсенето на дребно и при тези малки количества и каквото има ще се изкупи. Търговците се боят да вдигнат цената и от друго нещо, но нали Матеев каза да не говорим за това във форума, та ще оставя на вас да се сещате. Съжалявам защо не си оставих меда от миналата година за тази. Дойде ми на ума, че се прекарах, но меда ми вече "летеше" за склада на Апитрейд.:bigsmile:
Колегата абсолютно вярно в момента има много голям пазар на дребно.Познавам един колега 40 тенекии за няма и месец продаде
Бай Стамат слънчогледа:bigsmile:
Грешка .......
Някъде четох,по сайтове ли.....къде ли, не помня. Казват на пчелар, защо си продава меда евтино (или нещо от сорта). Отговора беше- ела да ти дам 1000 буркана (измити и с нови капачки) на 6лв. и ми ги плати веднага, пък ти си го продавай на дребно, на едро....както искаш и по колкото искаш........
П.П. Ще видя тая година другите ми “приятели“ какво ще уговорят да се коалираме за продажбите.....или ще стане като лани.....всеки ще гледа да врътне неговата стока, па на колегата......у гъза......hi;
и кошери щи продадем.....само дай хората с парите. Те са дефицитни. Друго всичко има...............
Не можах ме да се разберем:bigsmile:.Дай друга цена но с нови буркани.
по кво шъ познаеш нов и стар буркан............
П.П. Не че си търся пазар за продукцията тука........ма да видим кой, колко е лигав.
Имам двама приятели, които преди време са се занимавали с пчелоотглеждане. И то в съвсем не малки мащаби. Единия стигна 700 кошера, а другия 200. Така! Миналата година и двамата решиха да се захванат отново? При положение, че отказването им е било като резултат от ниските изкупни цени! Е питам се аз, това от бизнес план ли е породено, или от меланхолия? Щото май пак цените не ни харесват, а преди бяха 1.50лв за кило? То верно, че и сиренето беше толкоз, а сега при 4.50 има сирене и за 15 кинта? Имам съмнения, че не изкупните цени, а липсата на бизнес стратегия им пречи на някои?
Прав си колега, мен още ме е яд че не ходих да продавам мед на БУЗЛУДЖА в събота.
То и кебапчетата щяха да вървят....
Днес като видях на един пазар, как се продава мед в буркани на цена от 6,50 лв., може би само на оборот трябва да се заложи sweating;
Винаги ще има такива пчелари, но това донякъде е хубаво от гледна точка на това, че има много хора не платежоспособни и тези цени са достъпи за тях. Никой не знае на какъв хал е човека, затова да продава на каквато цена желае, важното е ние да продадем нашия на добра цена.
Е какво и е на цената? Нека си представим, само хипотетично, че има 50 семейства от които добива по 40 кила. А на сергийката ,за шест месеца продава средно по 10 буркана на ден. Нищо и няма на цената, ама какво разбирам аз? Все пак съм хоби пчелар, с ракиени наклонности...
Не е сметка, а само хипотеза. И ако ще си губиш времето, да правиш рамки- не е за теб!
Пчеларството не е дреха, че да му слагаме мерки? Пчелар, майстор и ку.ва не се става, а се ражда. Орисия си е...
Но всичко си е до време;)
Уважаеми колеги пчелари. И тази 2016 година цената на полифлорния мед започва с УНИЗИТЕЛНИТЕ 4,20 лв. на килограм. През 2015 г. поне аз го продадох на 5,30 лв., така че призовавам всички производители ако имат възможност да изчакат да не продават меда си. Пчелите ни тровят, изчезват, субсидии няма, но картела на прекупвачите се оправдават с внос на мед от други страни и цената на нашият мед пада.
Колега морски, ако ги нямаше търговците на едро, не съм убеден колко от нас щеше да ги има? Това като обратна връзка. А иначе, ако продам на дребно три тона мед, и ми останат два- примерно, що да не им ги дам на хората за 4.20?
Ами щом е така, започвай да изкупуваш на толкова от колегите и ти гарантирам, че всички ще продават само на теб!
Да бе сигурно така ще стане.А и немам желание после да ме плюете че цената малка е 5-6,5лв.Аз тоя филм съм го гледал минала година на колеги 8-8,5 им се виде малко