Уфффффф ! Много въпроси много отговири преминаха днес през главата ми. От 6 отводки зазимени по един и същ начин като 2 от тях са от едно място 4 от друго днес при първи осведомителен преглед при темперетура над 13 градуса положението е следното . Първо да кажа че на 15.01 им сложих на всичките по 1 кг апитом. Зазимяването беше на 2 ЛР10 корпуса като долните бяха с празни пити 6-8 бр. а горните с кълбото също на 7-8 пити с преградни дъски . Входовете на горните отворени и още са с мишепредпазители и горе и долу.При последното третиране за вароа с киселина паднаха по 10-тина броя . Тъй 4-те весели донасят прашец единични пчелички имат запечатано пило на по 2-3 пити колкото капачка от буркан има и открито . Когато отворих 5-тата една от 2-те направо се ужасих като погледнах през междурамията на дъното купчина пчели умрели.....Ах майкйму стара ами сега ??????? Значи във всичките има доста кристализирал мед може би 60-70% от всичкия не знам защо и как и въобще незнам. От апитома са взели по малко по 100-тина грама при всички кошери. Да видиме сега аз ли съм сбъркал нещо което ще е по-добрия вариант или е нещо не зависещо от мене ? Отчитам като грешка че зазимяването беше на повече от необходимия брой пити , може би трябвахе да ги зазимя на по 4-5 пити ,но имаше доста мед есента викам нека си стои всичко вътре нищо няма да вадя ????? Подмора от въпросния кошер е около 2 пълни шепи което е може би половинота от всичките пчели но семейството .Направими впечетление че е яко примесен с кристали . От глад ли е ? Ако е от глад защо не са взимали от Апитома над тях е ??? На първо време ги стесних на 6 пити като вкарах една с течен мед до кълбенцето и я надрасках. Дали да не ги стесня още на 4 и от двете страни да ги затопля ??? Майката е едногодишна жизнена е sweating; Дали мога да ги спася ????????
п.п. Забравих да спомена че вароа нямаше по труповете и бяха пресни като чели може би през втората половина на януари са умрели де да знам crying;