Кога мислиш да третираш с ОК при това положение с пилото? При мен няма толкова пило, но има семейства с прясно.
Преглед за печат
Рости, търтеи виждат ли се?
Тази година определено е "шантава". Като започна от средата на април, та до сега.
Аз вчера третирах с ОК и ми направи впечетление колко различно е състоянието на семействата, но бе неподходящо за "подробно разглеждане" и сега като чета поста на Рости се уверявам в извода си, че този път природата изненада и пчелите, а не само специалистите, ангажиране с потдържането на пътищата.
Виждат се единични бройки търтеи и не във всички семейства. Там където ги има пчелите ги приемат нормално и не се опитват да ги избутат на крайни пити или направо навън. Напротив допуснати са в най-гъстата част на кълбото.
Смятам да направя последно третиране с ОК след като излезе и последното пило. Това до 20-25.11 ще се случи. Винаги се намира подходящ ден по това време. И предни години действах по това време.
И при мен има търтеи, днес се облитаха търтеите! Карловско!
Ами според мен пчелите искат да ни кажат че и тази зима няма да има апокалипсис.
Не е невъзможно,тази зима да е по-мека от предишната.Твърде вероятно е обаче пролетта да е студена и дъждовна.Интересни години започнаха да се редят...
Здравейте, можете ли да дадете повече информация за зазимяване на магазините под плодника. Не съм го правил никога, защото кошерите не са ми с необходимите дъна, но за следващата година мисля по този начин да го правя.
Кога се свалят магазините отдолу и напролет кога се връщат обратно?
Между магазина и плодника предполагам,че нищо не се слага?
Проблем ли ще е по-голямото разстояние на рамките в магазините, с ДБ ще бъда и ще слагам 8 вместо 10 рамки?
Как става третирането за акара, ако третирам с лентички, трябва да сваля магазините за месец и след това да ги сложа отдолу?
Не успях да намеря подобна информация във форума, а само от разни блогове на които да се чуди човек дали да се довери.. Благодария.
Каква ти е целта? И по колко магазина на кошер?
Аз ги зазимявам по този начин ,по 2 -3 магазина под плодника .Между магазините и плодника ги преграждам с астролонг.В магазините са по 9 рамки. Свалям ги отдолу след медосбора. Третирам без да свалям магазините.И съм много доволен.