Не, не се сади рапица при мен. В съседното село садят, но им е далеко, около 7км.
Преглед за печат
Зимата ме глоби два кошера, последното застудяване още три... Напрактика всички слаби кошери дадоха фира, последните са си замръзнали на кълбо. Каквото съм го зазимил на 3 или 4 рамки не иззими... Поне изчезна притеснението, че нямам празни съндъци. При вас как е смъртността?
Един със стара майка е пътник. Тая седмица може и да си е отишъл. Зазимен на 7 пити. Голям подмор. Последния път две пити пчели.Пило и майка няма.Явно майката и дала фира още есента, Натам всичко се е съсипало. Времето не е виновно. По скоро пчеларя, който е оставил престаряла майка.blush;
Няма. В интерес на науката се оставят и такива семейства. Изводът за момента е: ... "Липсата на майка в зимуващото семейство го дезорганизира. Резултатът е очакван и плачевен."
п.п. Сега каквото и да се прави с остатъците от семейството си е чиста загуба на време и ресурс. Не си заслужава да се жертва млада и качествена майка.
Ако е оцелял в последното застудяване аз бих му бутнал една пита с току-що снесени яйца, взета от силен кошер за да му дам шанс. До ден-два тръгват овошките - прашец бол, нектар изобилие, ако им се живее ще се оправят, ако ли не... едва ли една пита с двустранно пило колкото длан ще е сериозно затруднение за кошер на 7-8 рамки в момента.
Обаче това съм го правил май, април, юни, юли, а за настоящия сезон ми е само теоритична идея, та ще ми е интересно да чуя какво мислите по въпроса.