медените се виждат в десният ъгъл в дясно а с пилото са по тъмни и по изпъкнали пилото е доло в средата :)
Преглед за печат
медените се виждат в десният ъгъл в дясно а с пилото са по тъмни и по изпъкнали пилото е доло в средата :)
При мен виждам едни с доста тъмни запечатки тъмно червено към кафяво . Сигурно е по възрастно пило така ли е sweating;
Ето тези долу в средата ???
http://s9.postimage.org/pwivps1t7/4920330q.jpg
Това,което си снимал е пило
Да така е .Цитат:
Първоначално публикувано от ingivo
Ако е тъмна питата, тъмни са и запечатките и обратното, ако е светла питата и запечатките ще са светли. Явно пчелите използват част от восъка на килийките за да ги запечатат. Така мисля.
Между другото на снимката отводка ли правишЦитат:
Цитат:
Това е пита от първите ми пчелички в живота .Две отводки закупени на по 5 пити drinks; преди около 10-дни има и незапечатано пило от новите майки drinks;Цитат:
Първоначално публикувано от Лалов
Днеска до пчелина ми имам приятел с градина от праскови 3 декара и има малка перка за ток и какво да вида пчелите е нападаха или се въртяха около нея това става за първи път и имаше доста пчели по земята ударени или съсечени спря перката и 2-3 дена ще е пуска по късно дано се спрат. Моите пчели са в края на мястото доста далече от нея няма как да го карам въобще да не е пуска добива си ток за мястото или пък да е премести. По някаква причина са решили да си минават точно покрай нея. Няма как да съм сигурен че моите пчели минават покрай нея тъй като в района има и други моите да речем че са най близо 500 метра от мен има друг пчелин с 150 кошера. Как да процедирам и има ли въобще някакво решение или да речем ще се затрие целия кошер или който минава покрай нея.
Викни когато си при пчелите, ще ги погледнем, ще се видим.Цитат:
П.С. Тая седмица джипа е в бокса и съм пеша, по-добре другата.
При поставяне на нов магазин, как е най- добре да се постави-над или под пълния магазин? От различни пчелари получавам различни мнения,така че моля колеги с повече опит да кажат как е най удачно.