Приятели, следя темата от самото начало, страшно ми е интересна. Даже правих сиропа от мащерка и витамини, беше приет с охота.Само не разбрах (или съм го пропуснал) по колко от този сироп с вит.С да се дава на семейство?
Преглед за печат
Приятели, следя темата от самото начало, страшно ми е интересна. Даже правих сиропа от мащерка и витамини, беше приет с охота.Само не разбрах (или съм го пропуснал) по колко от този сироп с вит.С да се дава на семейство?
Благодаря за бързия отговор.
Днес като си лекувах хремата с прополис, се замислих дали някой е пробвал да го добавя в сиропа. Прополиса има силен антибиотичен ефект и ми е интересно дали са правени изследвания как би повлиял на болестите при пчелите.:icon_rolleyes:
Прикачен файл 4969
Прикачен файл 4970
Материали за прополиса и употребата му при пчелите.
Отдавна ме гложди идеята да проверя как ще действа на пчелите някакъв имуностимулатор,като изопринозин например.И дали да определя дозировката като я съотнеса спрямо теглото им .Някакви коментари?
Според мен, кумариновата киселина има най-голям шанс, но е възможно да имаме проблеми с майките. Трябва МИНИМУМ 1-2 години да я използвам...нямам възможност за повече опити, много станаха.
1 грам струва между 6 и 10 лева, а малки разфасовки няма или поне аз не съм намерил.
Другото е че какъвто и имуностимулатор да търсим, то той трябва да може да се използва през цялата година и да НЕ е отровен нито за пчелите, нито за хората. Тоест, дори дозата да е МНОГО над нормата, то тя да е БЕЗВРЕДНА поне за хората.
Като казваш възможни проблеми оставам с впечатлението,че си пробвал нещо подобно.Според теб правилно ли е да се дозира спрямо теглото на пчелите,Дамянич?