Първоначално публикувано от
tsc1
И аз и виждам как за пореден път става ясно, че конкретни цени не бива да се обсъждат в публичното пространство. В една сделка винаги има две страни и всяка от тях защитава собствените си интереси. Обективност е почти изключена!!! За това личното ми мнение е че в темата могат да се обсъждат общите тенденции за цената на меда, от какво и как зависи, какви са международните цени и т.н., но не и конкретни цени между купувач и продавач. Това винаги се е правило и се прави "face to face", защото само така се постига равновесие на интересите без външно влияние.
Аз лично се съмнявам Апи трейд да се отличава с нещо съществено от другите фирми, изкупуващи мед. Не прочетох тук нито едно конкретно обвинение, подплатено с някакви доказателства. Вината им според мен е само в това, че имат смелостта да излязат открито пред пчеларите и да коментират този чувствителен проблем. Приписвайки им обаче всички грехове на прекупвачите, пчеларите ще ги загубят като единствен публичен източник на инфомация от компетентни хора. И ще продължават да си измислят неща, както им се иска да се случват и да надуват балони. Да не говорим, колко е смешно да се коментират офертни цени в началото на сезона, когато няма реални сделки. Ами аз не видях и един пост тук, в който да пише - "Аз продадох Хкг мед от (.....) за Улв/кг на фирма "Бабинатитрънкина" ООД. А се изписаха десетки емоционални постове на база информация ЕЖК.