Не съм и мислил, бях подготвен и ги подхраних веднага.
Преглед за печат
Не съм и мислил, бях подготвен и ги подхраних веднага.
Положението тази година от към добиви е трагично. Средно по 7кг. от кошер, а един колега от селото от 18бр. е извадил 90кг.
Вчера бяха свалени и прибрани магазините, за две седмици от както извадих меда, въпреки дъждовете не са качили и капка.
През месец август, заради големите жеги, хората се притесняват за гнилцови заболявания, а при нас ще гледаме дали има простинало пило. Снощи вечерта температурите паднаха до 5 градуса. Даже печка палихме.
Така е за жалост.
За да не стане така ,че колегата VIktor tit да е "самотен" в темата да споделя резултите от тази година-за мен те са трагични-8 кг от кошер.За 7 години като пчелар това е най-лошият ми сезон.
Да сме живи и здрави,догодина повече.
Повечето пчелари в нашия район са така. Когато цъфна акацията началото на юни заваля, после като цъфна липата бяха 40°с жеги и прецъфтя за два дни. Такова е положението тази година, другата повече.
Нема а се плашите! Нищо трагично няма дотука. Едно време старите хора по нашия край казваха, че е нормално на десет години да имаш една нулева. Тва за пчелите говоря де. Оттам нанататък кой каквито иска сметки да си прави.
И при мен положението не розово. Отчитам слаба година относно добива, средно по 10-12 кг. от семейство. Прави ми впечатление, че е по рядък меда от други път. При мен пашата от ливадите е почти нула. За сметка на това времето е по график. Миналата седмица се захлади и третирах с МК и днеска пак така за второто третиране.