Първоначално публикувано от
Mateev
Утре в 14:00 сме на заседание в МЗХ за определяне на пределните цени. И вечерта като се върна у дома (някъде към 20:00) ще ги напиша във форума. Към момента са валидни старите пределни цени, които вече ги публикувах малко по-назад в темата. Утре ще се решава пределната цена на отводките, тъй като САПИ подаде нова информация към МЗХ за реалните средни продажни цени през 2016 г., и тази информация е 120 лв. с ДДС. Утре при обсъжданията ще се въртим около тази цифра, пък да видим какво ще излезе. Иначе ако някой реши да побърза да кандидатства, наистина стратегически най-правилно е да напише по-високи цени. Например 140 за отводка и 25 за майка. Ако пределните цени се окажат по-ниски, ДФЗ ще коригира договора без да има никакви други последствия за кандидатстващия. Ако обаче пределните се окажат по-високи от цената на кандидатстващия, ДФЗ ще плати по неговата цена - просто човека толкова си е поискал. :) Така че нямате интерес да пишете ниски цени. Реалната цена на майките и отводките е по-висока от пределните цени, и през следващия сезон според мене реалните продажни цени ще са малко по-високи от пределните. Поне аз мисля да обявя такива цени, иначе сметката ми не излиза.