Вероятно става въпрос за ул. Светослав Тертер 31???
Преглед за печат
Вероятно става въпрос за ул. Светослав Тертер 31???
Суша, ама сериозна суша, всичко изсъхна и гроздето стана на стафиди такова нещо не помня!!! Глад за пчелите - храня ги (само късно вечер) те не запечатват. Крадът се, едно семайство бе разграбено!!! Купх си майки, те се оказаха неоплодени(продавача е ок като има такива кат мен!!) и бяха избити, за коет аз съм си виновен, през сезона можех да си направя предостатъчно но.....за догодина няма да е така! !
В началото на септемри имам оплпдени майки и тях храня.
Но до кога да ги храня не знам, нещата са с главата надолу.
Незапечатан мед(захарен сироп), предпоставка за вкисване и през зимата(пролет) = празен кошер.!!!
Натм вървят нещата, дано не е вярно!!! Ужасс! Лошо !
При мен е същото, но аз спрях да храня. Няма смислъл само допълнително амортизирам пчелите, в началото на декември слагам по 5кг. твърда храна и няма да ги закачам до пролетта, и каквото останало това. Инаме няколко сливи за ракия, но тази година няма да има защото са изсъхнали на дървото. Вместо ракия тази зима ще пия ошав :)
Защо да се вкисне незапечатания мед? Ще поеме влага от кошера и ще се разреди? Да, в книгите пише, че меда е хигроскопичен и поема от околната влага. Но също така пише, че ако си извадил неузрял мед, го разливаш в тави на не много дебел слой и чакаш да му падне водното съдържание вследствие изпарение. Това са две противоречащи си твърдения, кое е вярното?
То затова аз слагам лимотузу в сиропа и мама на сладкото слага.