Нека някой ме светне защо е необходимо това китване? :)
Преглед за печат
Нека някой ме светне защо е необходимо това китване? :)
Китването се налага след години употреба и е много добър начин за ремонт на нацепени дъски!
Колега, тук по-скоро коментираме китването на нови кощери:
viktoroti
Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.
П.С. А иначе си прав, че е хубаво да се ремонтират от време на време старите кошери, когато има нужда .
Няма нужда от китване!
Може и винтове да не слагаш.
Може и да не шкуриш и да се виждат следите от банцига, кошерите с ефект драскана мазила са на мода гледам.
Всичко може!
Само едно не мога да разбера, какво не му харесвате на акрилния силикон?
Струва 2,30 лева, не се цепи като изсъхне, захлажда се лесно с шпатула, можеш да запълниш дори и най-малките цепнатини по дървото, безпроблемно се покрива от всички бой. Аз лепих с акрилен силикон два магазина за да си направя плодник, няма мърдане.
За какви китове говорите, какви дървени стърготини...
Имам кошери направени от военни съндъци и забелязах че боята наместа започва да се лющи а са на 1 год.Неможах да смъкна старата боя много добре като ги правих но ги минах с шлайф но явно не става така.Дайте съвет какво да направя че при следващите да не се получи така.
Жълто + Червено не е Оранжево :laughing: гарантирам.
Имам още 4 кг боя и приемам заявки. Ето това става като боядисва пиян далтонист. drinks;
Някоя колежка няма ли да си ги познае :)
http://s17.postimg.org/5tcf79k8b/CAM00503.jpg