Не го ли затриеш си вързан.Може накрая и телевизор да му купиш.:laughing:
Преглед за печат
Не го ли затриеш си вързан.Може накрая и телевизор да му купиш.:laughing:
Със съседа дебнем циганска бригада и той е поставил тиха аларма(датчици) вързани към СОД на Г около мен. Просто си нямат на идея какво ще им се случи. Има 3 пътя, а ние сме с минимум 5 коли, а съседа там живее.
Полицията ги дебне от 4-5 години, но хванаха само един от бригадата. На съседа му откраднаха стока за десетки хиляди на индианска нишка и всяка вечер по малко. Това са тонове стока, а не 1000 лева в чантичка. Спира лада с ремарке и две каруци и започва да се изнася ама здраво, ако ги накараш да бачкат така за заплата ще ти откажат.
Какво говориш.Няколко месеца гледах как мангалите разбиват бетон от бивша кравеферма.На всяко минаване си мислех: с тази енергия и това блъскане ,щяха да изкопаят и да насеят половиния окръг.Да ама рома ,как ще чака да поникне ,да завърже ,да узрее ,че да бере.Бат Бойко е като бащица ,кво им требе.
Голеги, нека се види на камерата лице на човек,номер на кола и смятам,че на всеки ще му се раздвижи фантазията и ще намисли как да му го върне.Но и до полицията може да подаде сигнал
Колеги един приятел от Елхово му направили пролетен преглед. Камерата го заснела, но както става в тази нощ моб. оператори имали слаб сигнал и камерата не подала сигнал. Въпреки това е направила клипове и снимки.Това е клипа. https://youtu.be/pE7ewANNP6
Нещо не успях да го къча. Преди време моят приятел ми се оплакваше, че камерата е много чувствителна и му праща снимки на котки, бурсуци, птички и смо го будила нощем, но в тази вечер-греда. Крадците са записани как проверяват рамките и после ги връщат. Още не е видял какво му липсва от кошерите
Дано колегата успее да ги намери.Все пак има снимки и записи на извършителите.
И на мене ми откраднаха 3 финландски нуклеуса заедно със семействата от един от пчелините. Предполагам че са били с лека кола, щом са взели толкова малко. Вероятно са били някакви преминаващи крадци-пчелари, които са видели пчелина от главния път. Не вярвам да са от селото, защото веднага ще си позная нуклеусите, а освен това в тях има и скрити RFID тагове. Катинара са го строшили с някакъв инструмент - тоест били са подготвени за кражба.
Та тъжно или не, трябва да обявя че сред нас пчеларите има и ИЗПЕЧЕНИ КРАДЦИ, в багажника на които постоянно стои оборудване за взлом (разбиване/ рязане на катинари). И пътувайки из страната те извършват грабежи на пчелините, които се виждат от главния път.
Досега са ми крадили оградни колове и оградна мрежа, но това е ясно, че са местни цигани. За пръв път обаче имам и кражба от пчелари, при това умишлена и планирана (имат подготвено оборудване в багажника, ако им падне сгоден случай).