Брях братле,че то си пише (за ракията)и се вижда в тавата.....
Преглед за печат
Брях братле,че то си пише (за ракията)и се вижда в тавата.....
След като сезона на дините отиде под прикритие, дойде сезонът на тиквите... и не говоря за следизборната обстановка ;-)
Представям ви едни Тиквени Тригуни:
600-700гр тиква
Точени кори 400гр (поне 12 листа) аз използвам "Тракийски"
орехи нарязани или счукани 200гр
захар 15сл
канела 1сл
олио 15-16сл
Тиквата се настъргва на едро ренде и се запържва на 2-3 части за по 3-4 минути, в по 3-4сл олио. Оставя се да изстине напълно, че и може да се поохлади. Това се прави, за да не се разтвори бързо захарта.
Смесва се със захарта, канелата и орехите:
Прикачен файл 5448
Разбърква се добре. На всеки лист се разстила по една препълнена лъжица плънка:
Прикачен файл 5449
Загръща се и започва да се нагъва във формата на триъгълници. И да се пукне някъде - не е фатално:
Прикачен файл 5450
Нагънатите тригуни се нареждат в намаслена с 4-5сл олио тава. Ако остане плънка - бегом до магазина за още кори. Ако не стигне забъркваш настъргана ябълка с канела орехи и захар и пак...
Отгоре се намазват обилно с олио пак 3-4 лъжици.
Прикачен файл 5451
Пече се докато се зачервят горните кори (около 40-50 минутина 180-200*). След като се извади тавата, тиквеника се наръсва с ръка обилно с вода и се покрива с кърпа за 10-15 минути.
Прикачен файл 5452
Ку щете вярвайте, ама на мене много ми върви с червеното винце...
Гоше, кажи го туй нещо дето не върви с червено винце? Аз например хич не обичам охлюви примерно ама с някое Мерло ши плющя как няма! Нейсе пък и ако е от някой запас на Ачката 7,8 годишно и ловджийско мезе от тебе?
Танка,8годишното свърши.Има 6 и 5 годишно,но не знам дали ще върви с жабешки бутчета примерно..Ааа,има 8 годишно,но ракия..Ама бат Бойко не иска да дава пари за илачи на тия дето пият ракия и хапват свинско...Ами сега.????Иначе Гошката е табетлия ама си личи женската ръка в гозбите-тригуните повити като бебета....
Абе той ББ, забрави като маза филиите с мас. Порасна му работата. Новите изследвания сочат, че мас в малки количества дори понижава холестерола.А свинското е много по пълноценно от други меса. И с някаква зеленинка е супер-салатка да речем. И жабешки пробвах, ама с твоите илачи и тях ще прекарам и ще питам за още! Най-добрите готвачи неслучайно са мъже. В момента не знам колко жени са отличени със звезди Мишлен.
Май за коледа ще си пожелая от Дядо Кольо да ми донесе алкохолния склад на Ачката!
Мерак само, мераааак. За него лек няма отгдети такива пивчиски възможности у мен. Немааа..! Ачката каза да не оповестявам личните си ракиени запаси щото прави лошо впечатление, а аз слушам патило градски. Тази вечер само помирисах две чашки ШМЛ и толкоз. Ха сега наздраве!
Айдеееее .... пак пиандетата превзеха кухнята... наздраве, тогава!
Въй, манияк ко речи? Пияндетаааа? Ние само кусваме по мънинко!