Прикачен файл 7013Това е положеноето при нас, хората казват че е от пръскане с пестициди, но аз мосля че е от киселинен дъжд понеже всичко изгоря след един обеден дъжд.
Преглед за печат
Прикачен файл 7013Това е положеноето при нас, хората казват че е от пръскане с пестициди, но аз мосля че е от киселинен дъжд понеже всичко изгоря след един обеден дъжд.
Това което си показал на снимката се получава при пръскането на царевицата за плевели ,при самото пръскане има значение фазата на растението ,температурата на въздуха и дозировката на препарата.Самия препарат унищожава плевелите но действа и на царевицата като забавя временно развитието но след това растението успява да навакса.
https://www.google.bg/search?q=stachys+annua&biw=1366&bih=673&tbm=isch&i mgil=N39taAGAOEFi1M%253A%253BL7fZmArU_PgBAM%253Bht tp%25253A%25252F%25252Fbotany.cz%25252Fen%25252Fst achys-annua%25252F&source=iu&pf=m&fir=N39taAGAOEFi1M%253 A%252CL7fZmArU_PgBAM%252C_&usg=__XsyGC8qwf4FXzqAO7 tptvccjLoE%3D&ved=0ahUKEwigwsCJvcHNAhVBsRQKHYFVA74 QyjcIJw&ei=oZRtV-DtKcHiUoGrjfAL#imgrc=gDtrKStuCTrIRM%3A
Чистец едногодишен според този албум https://archive.org/details/AlbumNaL...aVBulgaria2015
Не е това, вчера говорих с арендатора. Действително проблема е от пръскане с препарат но на рапицата. Щетите са от Монтана до Плевен. Нанесени са големи щети на земеделците в тези райони. А понеже е пръскано е било със самолет във вертовито време има поражения и на селата в близост до пръсканията. А и последствалия дъжд е свалил всичката химия. Единствено хубаво е, че птепарата не е толкова вреден за пчелите.
Колеги цъфна ли слънчогледа ?
Първо това което съм написал в предния пост се отнася конкретно за показаното на снимката и информацията е с цел единствено за обща култура понеже и аз съм си задавал същия въпрос като теб и съм получил тази информация.Сега ти на кого ще повярваш си е твои проблем но логиката е такава - във ветровито време не се пръска с техника по въздух, дори когато се отнася за хербициди, както е в момента е опасно да се пръска и с наземна техника и в краен случай трябва да се оставя голямо разстояние от границата със съседния имот.От икономическа гледна точка как го виждаш един арендатор да хвърля пари за пръскане и препарат на вятъра та той ще фалира доста бързо.Това със рапицата изобщо не го вярвам защото тя няма нужда от пръскане по това време с хербицид, как мислиш ще вирее ли нещо при тази гъста и висока рапица.
Чувал съм че по това време рапицата се пръска с раундъп.
Има зрели и не зрели шушулки,докато зелените узреят,зрелите се разпукват и семето пада,.Убивайки растението,зелените узряват з зрелите вече не се разпукват до жътва