Ако са от сив восък е нормално!
Преглед за печат
Ако са от сив восък е нормално!
"Професоре" бат тянко ,Ако не се лъжа това е тема ВЪПРОСИ ОТ НАЧИНАЕЩИ И МЛАДИ ПЧЕЛАРИ. Това означава че тук могат да се задават всякакви "тъпи "въпроси от начинаещи пчелари като мен.На вас ако не ви харесва това просто не влизайте във тази тема.
Ей thegame999, успокой малко топката. По твоята логика, като влезеш у някой публичен дом и речеш "На мен ми е сефте", следва да ти навирят краката всички дами без плащане. Така ли?
Стотици пъти е повтаряно, че е нужно да се прочете малко тук, та чак тогава да се задават логичните въпроси, на които не намираш отговор.
Би трябвало да има някаква схема за цъфтежа, може би в някой от цветарските форуми ще знаят за такава - питай там. Но имай предвид, че ще е доста относителна - рапица ми е цъфтяла и след 25 арпил, тази година на 1 април. За магазините няма схема - трябва семейството да е развито за магазин, инак няма смисъл да се слага.
Казваш, че има пчелин наблизо - има обработваеми площи, има гори, значи би трябвало да става, можеш да погледнеш със google earth, на какво разстояние, какви земи има около теб. Десетина кошера са добре, като за начало, по- малко от пет да не са. За кражбите - всички това питаме. За бизнес - честно казано сам ще трябва да си прецениш, да се говори може много, ала да се направи е малко по- друг яч.
Здравейте,
Не смятам, че имаш право да пишеш така. Това, че си млад пчелар, дали ти дава право да задаваш "тъпи" въпроси? Необходимо е, първо да се попрочете, пък после питай! Ако се положат малко усилия, няма да е необходимо да се задават "тъпи" въпроси. НЕ се заяждам, просто................
Поздрави, и УСПЕХ. Пожелан чистосърдечно! Г. Георгиев
Схемата, е на началната страница на настоящия сайт. Само трябва да я прочетеш- казва се Цъфтеж на медоносни растения. На втория въпрос ти беше отговорено. А със последвалия ти пост си нарушил три от правилата на форума. Лош пример за останалите бъдещи съфорумци. Поздрави! Давай по- спокойно!
След като се отнеме майката след какво време кошера залага маточник?Преместих майката във вторник и мислех днес или утре да прегледам за маточници.Не знам дали е рано?
Събота привечер или неделя около обяд преглеждаш и разрушаваш всички запечатени маточници..
Правиш това, ако имаш останали отворени и захранени.
Това е мое мнение и не ангажирам никой с него. Така правя Аз и работи идеално при мен.
Наско,кое те кара,да си мислиш,че ще направиш по-добър избор от пчелите,разрушавайки запечатаните маточници.По това време е възможно,произвеждането на майка ,при наличие на повече от два маточника в кошера,семейството да пусне рояк.Вероятноста е малка,но съществува.....