Тъкмо да си освободят място за пило.
Преглед за печат
Тъкмо да си освободят място за пило.
А от това няма ли?
http://bilki.bg/userfiles/editor/image/bosilek_.jpg
Ливаден конски босилек (SALVIA PRATENSIS)
При мен са полудяли по това на снимката, а липата също цъфти в момента.
Абе те си знаят какво им се яде. :)
Това от снимката не съм го виждал, може да го има по поляните, но не остава време за разходки. Липа нямам в района 10 тина дървета за мирис някъде.
Пчелите работят, ние работим и на края не можем да реализирме прдукцоята поне на минимална печалба.
Този мсец имам 3 оферти, но не сме на едно мнение. Двама ми се обаждаха и ми дават 4лв. и го изкарват, че като ми купуват меда на тази цена ми правят услуга за която цял живот трябва да съм и благодарен, другия каза цена която ме изненада приятно, но до там.
Жалко, че моите са на 50 км. разстояние. Прикачен файл 6984
Прикачен файл 6985 Прикачен файл 6986 Прикачен файл 6987
Някой има ли на идея какво е това растение , расте по синури и ниви , много посещавано от пчелите ?
Бяла комунига.
Тия дни мина през село някакъв киселинен дъжд и почти всичко е попарено, градините на хората поляните и царевицата. Слънчогледа няма много поражения само точки по листата, което за мен е добре, че разчитам на него. Иначе обединих всичко, придадох всички млади майки, старите майки ги сложих на мястото на отводките да правят пило за зимни пчели. И от тук на татък чакам слънчогледа, свърших си работата на време.
Вчера и днес кошерите имаха бради, което го виждам за 1ви път след като смених дъната с мрежа преди 2 години.