Валентине,имам молба.Интересува ме точно тази майка и те моля да я наблюдаваш до май–10 юни.Разбира се ако имаш възможност и желание.Ще ти бъда благодарен ако ми дадеш информация след време.
Преглед за печат
Мога ли да се включа и аз? Имам също две такива. От две съседни яйца са - сестри. Излюпиха са на един и същи ден, а за оплождането не знам, но предполагам и там ще е ден разлика най - много. Та да кажа и аз какво наблюдавам. Едната се развива невероятно бързо, а другата едва мъждука. Ще чакаме пролетта.
Днеска чудесно време. Петнайсет кошера оправих без никакви нападения. Сякаш други пчели са сега, не като предните два пъти. През август им обрах меда и от плодниците, та мислех, че ще искат ударно сироп, да се запасят. А то навсякъде напълнили, къде запечатали, къде не, място почти няма. Единия го заварих с почти пълен магазин, отдолу пълен корпус, в най-долния корпус се е люпило пило, ама и него вече почти го няма. Слагам наред центрофугирани корпуси отдолу, да си ги пазят от молеца. Опасявах се от кражби, но нямаше. Ще зимуват на три корпуса при това положение.
В новото ми помещение за съхраняване на магазините - стара постройка обкована с ламарина на която съм прорезал десетина отвора 20/40 обковани (и тавана също) с метална мрежа за насекоми (демек помещението е плътно отвсякъде срещу насекоми и гризачи) бях оставил пробно 4 магазина с пити, днес ги проверих и въпреки топлото време няма и следа от молец.
Може,може Уважаеми! В експеримента има място за всички.За Вашите сестри–близначки ще отворя графа–пара нормално.До уточни с тях,коя е по голямата.Все пак търсим точност,не сме джуна на петел,я.
Това е отговора ми на Уважавания от мен Модератор.
Ако ме питаше колегата Слънчо,щях да перефразирам и да му се помоля да ме информира как са тези 2 красавици. след 6 месеца.Любопитно ми е.
Е,сега остава да ми вдигнеш банана за цялата зима Уважаеми заради нецензуриран изказ.И тогава к,во прайм–палим ракетата да къди нон стоп и обикаляме сателитите и луните на............Кой ще го допълни това изречение?Аз не мога!!!!!!!!!!!
А бе Уважаеми,ножа е в теб,сиренето–също,самуна хляб е под дясното ти коляно.Ти колиш, ти бесиш,ти даваш .
Когато ракията говори и боговете мълчат. ;)
Много обидчиви станахме. Човек да не се пошегува.