Бъзикаш се нали?
Щото ако мислиш че движението във въздуха се основава на това че реакривната струя се блъска във въздуха и движението се поражда от това, си лееко далеко от всякаква физика въобще.... :)
Преглед за печат
Че те от там са дошли.
Ами аз колкото и да съм тъп пак немога да разбера как се създава тази тяга .... какво оказва противоположна сила на газовете които излизат от соплото ?
В атмосферта е ясно какво .... ама в космоса все пак е вакум и няма нищо .... да не визираш че тъмнта материя задеиства 3 закон на Нютон ?! :)
Я пак??
Представи си надут балон. Газът който е вътре, оказва натиск върху цялата площ на балона от вътре. И той седи надут. Колкото е по-голямо налягането, толкова повече се надува балона. Сега го пускаш, без да е вързан, и газът започва да изтича от него. На този газ, който изтича, няма какво да му противостои. Няма преграда пред него, но на газа, натискащ стената на балона в противоположният край, му противостои стената на балона и точно този натиск кара балонът да лети! Като натиснеш балона с ръка, усещаш от вътре съпротива, на газа в него, нали? Сиреч, балона е твърд. Този балон ще лети без значение във вакуум ли е или някъде на Земята и ще лети докато има газ в него, който да натиска от вътре самата повърхнина на балона. Същото е с ракетата. Там горивната смес създава газове с много високо налягане. И от соплото излизат те, като по този начин тласкат ракетата да лети. Тя ще лети докато има газове. Като свършат, тя или пада, или лети по инерция. Ако е в космоса ще лети по инерция, докато не я привлече някоя звезда, система, планета или не се блъсне в някое парче скала, астероид, спътник, и каквот се сетиш още!
По просто не мога да го обясня.
Лек ден!
Е как като газът в балона изтече в нищото ( космос ) ще се задейства закона на нютон .... нали трябва атомите да се удрят в нещо ?!?! колко атома има на квадратен метър в комоса и колко в балона ?! ... аз ли немога да да се изкажа правилно или вие неможете да ме разберете :(
Дадох ти линк, от който да прочетеш урока. Различен ти обясни нещата още веднъж нагледно с балона. Ако пак не си разбрал, или не искаш да четеш и мислиш, или не можеш - ерго си тъп. И в двата случая няма смисъл да си блъскаш главата с физика. Заеми се с неща по възможностите си и си живей живота.