За съжаление файлът с концепцията не се отваря и интересуващите се няма да могат да се запознаят с него. Моля, ако можете, направете го полесен за четене.
Преглед за печат
КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ
от Илия Цонев
Прикачен файл 970
Знаете ли - нищо не пречи да се създаде още една нова организация. И така като се замисля и като гледам как се развива ситуацията, според мене ще се случи следното:
1. Старите вождове ще си направят ШАПКА и ще си обединят всички стари организации под нея.
2. Ганчо ще притежава само собствената си организация и ще влезе в конкуренция с шапката
3. Ще има нова организация, която ще е слаба и много бавно ще набира сили
4. Много местни пчеларски дружества ще щленуват ЕДНОВРЕМЕННО в повече от една организация, защото няма да могат да се ориентират кой кой е.
5. Министрите ще продължат да припознават Ганчо, защото той още дълго време ще е НОМЕР 1
6. Недоволството в сектора ще си остане, а промяната на Закона ЩЕ БЪДЕ БЛОКИРАНА
7. Периодично ще се играе днешния сценарий с демонстрации, новоизлюпени лидери и новоизлюпени поредни национални асоциации с поредния "демократичен" устав
8. Субсидии и директни плащания пчеларите ще видят на КУКОВО ЛЯТО, а майкопроизводителната асоциация ще продължава да заграбва лъвския пай от европарите
9. И така още 100 години
Дерзайте колеги, но не забравяйте, че ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ !!!
Ето го пълният комплект от документи, които снощи ги получих по мейла от Илия Цонев: Прикачен файл 971
Тъй като никой друг не се сети, аз искам да изкажа специални благодарности на г-н Цонев от името на всички посетители на форума за това, че предостави на всички български пчелари неговата собствена разработка на Концепция за създаване на национална организация на пчеларите. Радвам се, че се намери поне един човек, който се постара да вникне с най-големи подробности в случващото се в момента в България, и след това седна и положи колосален личен труд в името на Българските пчелари.
Здравейте, аз мисля че доста пчелари са напълно наясно със случващото се в момента но има изглежда някакъв страх а от това няма никаква полза. Напълно ви подкрепям за поетата инициатива и силно се надявам че ще успее. Има и много не информирани пчелари за това
а времето лети
Много добре са написани нещата, точно и ясно, перфектна концепция.
Остава само някой да организира пчеларите по населените места. А пчеларите , за да повярват , че нещо ще се случи, трябва да знаят кой и защо иска да ги организира.
Аз поемам ангажимент да издиря всички пчелари в нашето село, те са около 10-тина, да им запиша имената и данните и броя на кошерите и да ги представя на общинското пчеларското дружество в гр. Годеч, а те да ги представят по на-горе, в случая на дружеството на Михайлов, защото към него членува дружеството. Все пак трябва от някъде да се започне.
И аз като Евгени мисля, че първата работа май е всички пчелари да се преброим и да си изясним кой коя организация подкрепя. За пореден път поисках от Мишо да ми даде списъка с неговите членове и той за пореден път ми отказа. Започвам да си мисля, че има нещо гнило в цялата тази работа. В същото време Ганчо Ганев твърди, че има организации в 18 области, и дори им е разпратил документ за гласуване и подписване. Има голяма вероятност борбата да приключи, преди въобще да е започвала.
От днес въздържамсе от какви то и да било коментарии в публично пространство. Мисля че работна група трябва да изработи становище за НППО и тогава на база на становище възложи на Цонев да разработи устава.
Да, иначе ще препишат от него и ще се бият в гърдите.