От минала седмица е така при мен.Липата почна и тя да се пука.Само че неми харесва термометъра,но пък жабите крякат
Преглед за печат
От минала седмица е така при мен.Липата почна и тя да се пука.Само че неми харесва термометъра,но пък жабите крякат
Днеска бях във Русе на центъра липата цъфнала и как ухае само,направо на мен ми идваше да събирам мед:)))
Да глушина е и отделя яко. Целия блок от рапица е лилав от нея, до къщата има едно поле и е по висока от мен.
След работа отскочих до пчелина и разхвърлях бързи 70 рамки с основи. За 5-6 дена се вижда напредък от към запаси в семействата. Градят бързо, качествено и с бял восък сякаш цъфти акацията. За тези няколко дни са "позагладили косъма" и са направили венци около пилото, а някой са пръснали и над него. Силните и средните семейства масово забелват рамки. Ако нещата продължават в същия дух, може да се нацапат центрофугите преди слънчогледа.
Конското ребро цъфти и в бяло. На комунигите стъблата са “клечави“, а дивия фий поляга. Това няма как да се сбърка......