По принцип се слагат изградени рамки и рамки с восъчни основи през една. Но съм слагал на дванадесет рамкови ДБ само с ВО и ги изграждат без проблем.
Преглед за печат
По принцип се слагат изградени рамки и рамки с восъчни основи през една. Но съм слагал на дванадесет рамкови ДБ само с ВО и ги изграждат без проблем.
Слагат се всички заедно.Ако имаш изградени можеш да ги смесиш с ВО. Миналата година допълвахме с по 5-6 основи и това поради липса на изградени. Можеш да сложиш 9 като ги разпределиш на еднакво разстояние.Така се намаля шанса майката да се качи в магазина, а и се добива повече восък.
Поздрави
Щом ще слагаш сефте магазин питите це са ти с основи слагаи 10 и според пашата гледаи градежа като ги залея и поизградат махаи една и ги остави да направят9 дебели токмака като режеш с ножа да има и восък и мед ако сложеш направо 9 разстоянията ще ти са големи и ще почнат да правят мостове и далаци
Не знам дали въпроса ми е за тук,ако не е нека да се премести за което се извинявам предварително.Та ще карам пчелите на рапица,утре започват да я пръскат с нуреле.Още не е цъфнала,но до седмица ще е готова и пчелите вече ще я посещават така или иначе дори и да не съм там.Въпроса е след пръскане с нуреле колко време трябва да мине за да ги закарам на блока и да не пострадам?
Нурелето е силен инсектицид и е с карантинен срок над 20 дни за консумация от хора на напръсканото, а вредата върху пчелите??? Може би помага, че не е цъфнала, но изчакай според мен поне 10 дни.
Всъщност ще пръскат с агрия,но ми казаха че активната съставка била същата като на нуреле.След като почетох малко в нета май се оказа че действието на двата препарата е различно.Утре ще питам на две три места да видим какво ще ми кажат.Но 28 дни карантинен срок е много,тя рапицата ще прецъфти след толкова.А и съм сигурен че много земедлци пръскат с него,защото не е скъп и е ефективен за преди цъфтеж,по време на цъфтеж пръскат с протеус или биская,но с тях проблеми за пчелите няма.
Изчакай поне три четири дена.Нурелето има и газова фаза,ползва се за фумигация,тоест изпаренията му са отровни и след напръскване.Агрията е с активно вещество фенитротион,а нурелето - циперметрин + хлорпирифос.Ето малко инфо, решението е твое - http://farming.by/%D1%85%D0%B8%D0%BC...B8%D0%BE%D0%BD
Агрията е локално системен инсектицид - тоест прониква частично в тъканите на растението и те стават отровни.Целта е всички гризещи и смучещи да ги заболи корема.Проблема е,че и нектара ще поеме от веществото.
Трябва ли сега да слагам ленти против акари,може ли да ползвам тези от миналата година понеже купих една кутия.Вътре бяха 10 ленти аз ползвах само 5 ленти .