Не знам дали изхвърлят, но влизащите пчели са 10 пъти повече от излизащите, а и в тая суша и жега, едва ли ще изхвърлят вода.
Преглед за печат
Не знам дали изхвърлят, но влизащите пчели са 10 пъти повече от излизащите, а и в тая суша и жега, едва ли ще изхвърлят вода.
Те не просто я изхвърлят те я ръсят пред кошера.Но мога да се хвана на бас с теб че ще се съгласиш с това,но след година две.Само си помисли кое е по лесно за пчелите да я изпаряват через вентилиране или и двете. drinks;Цитат:
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Toва изцяло обърна представите ми за пчеларството и доказва колко назад съм бил с материала. :D
Срещал съм някъде подобна теза.Цитат:
Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
А тука какво правят ? Не винтелират . Това се случва привечер ,но дядоми ми каза че го е забелязал оня ден през деня същото и то само на единия кошер. Аз му викам абе жега им ... Ама дали? Да са охрана? Или пък някъде прочетох ,че може майката да е в близост до входа?
http://s16.postimage.org/5023fcrg1/5166951_B.jpg
Заради един дребен,незначителен детайл неси посипвай главата с пепел-всички знаем че почти нищо не знаем.Цитат:
Първоначално публикувано от Spens
Ангеле, мисля, че не вентилират. Това раздвижване и активизиране е само за десетина минути и не прилича на вентилиране.
Без вентилиране-изпаряване няма как да подържат оптималната температура в гнездото при тия жеги.Но сега вентилирането-изпаряването не се чува като при основните паши,когато се справят с доста нектар(влага)Цитат:
Първоначално публикувано от iris
Ангеле, аз имах предвид, че не е вентилиране активизирането им след сипване на сироп или връщане на магазините. Тези десетина минути, веднага след сипването на сиропа или връщането на магазините, в които пчелите почват да излитат от кошера и да се тълпят на прелката.
Май различни неща коментираме?
Те си знаят най добре какво правят, а ние само си мислим че ги познаваме. И гадаем.