Дъната са с отвори 20см/25см и пчелите са на втори корпус (Фарар) на 3-4 междурамия. Май хранене му е майката.
Преглед за печат
Емо, много бе! Снимай питите в тези кошери и дай тука снимките. Може да се изясни причината, а и ще е от полза за много хора.
Съжалявам, не направих снимки, а от утре ще се прибирам от работа по тъмно, тъй че... Причината не е една - единият беше ограбен, тоест било е преди студовете, в друг се бяха набили в килийките, т.е. свършили са им запасите, три-четири бяха напълно празни...
Събота 14.01.2017 г. Първо облитане за годината . На късметлиите честито на останалите другият път :)
Здравейте,
неделя 05.02.2017 за първи път през тази година посетих кошерите. Равносметката е един загинал от общо девет на брой. Причина за загиването смятам, че е неправилно подреждане на гнездото от моя страна (оставил съм в средата на гнездото пити с недостатъчно запас от мед). Питите на които се е образувало кълбото, са изцяло празни без грам мед и поради ниските температури през Януари пчелите не са могли да се преместят. Останалите кошери за сега са добре, облитаха се и поставих твърда храна с тимол.
Поздрави!
След наколкото топли дни Малък сечко е на ход.
Прикачен файл 8353
Днес използвах хубавото слънчево време и направих основен преглед на оцелелите ми кошери. Като цяло установох 30% смъртност тази година, за сравнение миналата година беше 5%. Но това което е останало е №1 естествения подбор тази зима си каза думата въпреки нашите опити за селекция(и пръскането за нодуларен дерматит също остави следа).
Прикачен файл 8390
Прикачен файл 8391
Ето малко снимков материал.
Ето снимка на същата рамка направена на 25.03.2017г. Прашец много, пило има на ~8 ДБ рамки. Разширяване с един ЛР корпус (пити изградени с ~5 кг. мед) отдолу.
Прикачен файл 8467
Колега направо ти завиждам,аз в два кошера не мога да събера толкова запечатано пило.