Това е много интересен въпрос! За съжаление никъде не съм срещал (поне аз) информация в тази посока. Но както е казано - "Неведоми са пътищата Господни". Трябва да се направят експерименти. Сега е момента да се пробва с кошер в предроево състояние.
Преглед за печат
Не знам какъв резултат се очаква от мен,но от 32 сандъчета,в който съм стръскал пчела със зрели маточници за люпене,само 2 са без пчели.Стръсквал съм по един черпак пчели,и се притесняах ,че ще напуснат сандъчето.Поради тази причина търсих етер за да не се върнат в старият си кошер.След стръскването си ги оставих 1 денонощие затворени.При проверката установих ,че няколко бяха прегризали фибрана и влизаха и излизаха през отворите.Та с етер или без,имам заселени 30 броя сандъчета.Но за сега етера ми е излишен.По-късно ще пробвам на нормално семейство да придам майка с етер и ще доложа своевременно.
При нужда от ДИЕТИЛОВ ЕТЕР за предпочитане ;) е:
http://www.valerus-bg.com/pdf/reagents_2012.pdf
Здравейте на всички колеги.За първи път пиша във форума .имам нужда от етер.Писах на лични на tsc1 но явно не си четем личните...или не знам.4 големи спрея ще ми стигнат,благодаря .......ще почерпя.Междо другото миналата година заселих нов пчелин в една гора ...има 300 400 дка липа,но не иска да цъфти. слънчогледа почна, липа няма.Някой пчеларства ли в подобен район .Как да хвана чиста липа като се засича със слънчогледа?
Чета си личните и не съм те забравил. Но се наложи в последния месец да съсредоточим всички усилия за наваксване на закъснение в производството, получило се поради забавяне на доставката на един от основните елементи за датчиците. Сега вече всичко е в графика и тази седмица пак ще се заема с пускането на серия 250ml флакони с етер.