Първоначално публикувано от
Гогол
Че трябва да се хранят,трябва.Но там където няма паша.Зависи от района и какво има засято там. Как да храня ,като черешите са като къделя побелели на хурка от цвят? Преди това джанката и прасковите се смесваха–бяло с полу –розово,някъде биеше и към оранж. Плодника ДБ–10 на 8 рамки пило различно, от дъска до дъска,в двата края по пита само с пресен прашец,а отгоре магазина на 2/3 с нектар.Какъв е –не знам. Тази година съм объркан.Докато едва кретаха,сега едва ще ги удържа докато рапицата започне да дава.На тръвната сложих отдолу и магазин ,за да не прелеят.Не я цепя или да отнемам ,защото имам други цели с нея по –късно.Където пашата е изобилна следете ги, за да не ги гоните,макар че е рано.
П.П.Височко си и затова радостно казваш че вече има пило.Може да се каже ,че тази година минахме без кълбета за дълго–5–7 дена и летеж.Зазимих на 9 рамки/не междурамия/,от край до край разширени.Запролетих на 6–7 рамки.Това ми говори ,че снасянето почти не е спирало.Храна и прашец имаха бол.Да видим каква ще я изцецаме от тук нататък.
Късмет и добър урожай за теб!