И при мен така става при някои кошери,отначало и аз мислех,че е кражба,но после разбрах,че явно се "радват":D
Преглед за печат
И при мен така става при някои кошери,отначало и аз мислех,че е кражба,но после разбрах,че явно се "радват":D
Еуфория от новото находище на храна.
Точно така. Сложил си им масата и са готови за купон drinks; drinks; :D :D
И при мен се получи същото, час след като им сипах сироп, някои от кошерите полудяха, уплаших се да не съм предизвикал нападение. Но след 10-15 мин се успокоиха нещата. Но наистина масово започнаха да се връщат пчелите и да навлизат в кошера си, нямаше бой, явно някой им е казал, че в кошера си имат храна, да се прибират и да не се изтощават в тая суша. Но това е ако се хранят през деня, аз го направих сутринта. Повече няма да си павя такива експерименти, трябва в този период на безпашие, само привечер да се подхранва, и то толкова, че да може да се прибере през нощта.
Но това е ако се хранят през деня, аз го направих сутринта. Повече няма да си павя такива експерименти, трябва в този период на безпашие, само привечер да се подхранва, и то толкова, че да може да се прибере през нощта.[/quote]
Колега,няма никакъв проблем да се налива сутрин,но рано сутрин!Температурите привечер са много по високи от рано сутрин/по изгрев/.Пчелите са много по-активни привечер.Зависи и колко сироп наливаш,някой помага ли ти и т.н.Когато не се разлива и хранилките се затварят нормално-проблема е никакъв!
Аз налях още в 8.30 сутринта, 250 грама в хранилка, апиинверт, не мирише на нищо. Към 10 часа започна веселото настроение.
Изхвърлят излишната вода от сиропа.Цитат:
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Това сериозно ли го мислиш колега?За това ли се активират при сипване на сиропи? Мисля че колегите по-горе достатъчно добре са обяснили причината sadsmile;Цитат:
Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
Да сериозно го мисля.Незапечатания мед е силно хигроскопичен.Една част го изпаряват через вентилиране за подържане на оптимална влага и температура ,друга за подготовка за храната,а трета просто изхвърлят.
Аз наливам сироп по всяко време и по обяд и привечер. Просто гледам да наливам на всички (21 семейства) и го правя набързо ако някой помага всичко става за минута. Усетят ли че има банкет няма да хукнат да нападат някъде другаде, е внимавам и да не разливам. Пълня в шишенце от минерална вода малка 0,500 мл до горе и наливам по два пъти в седмицата.