Сега се сещам, че дебилите по едно време избраха ....орешарски и пак нещо не се получи.
Не стига че дебили, ами и каръци!:tres:
Преглед за печат
Здравейте.Аз мисля че думите дебили и глупаци неправилно са използвани.Мисля че правилните думи са знаещи и не знаещи.Или по точно хората се разделят на две групи.Знаещи и не знаещи.
Да попитам дали може да се пусне анкета кой на какво се отоплява в момента?Ако е да какво да се пита в анкетата?Аз се сещам за дърва,ток,газ,други и не се отоплявам.
Има сигурно хиляди начина да се направи така, че политиците да подобрят жизнения стандарт на населението, но по една или друга причина не се прави.
Ще дам един елементарен пример за социална политика.
Две съседни общини се обслужват от една и съща фирма за сметопочистване. Едната община преди две години се отказа от услугите на фирмата и създаде общинска такава. Оборудваха се с нови контейнери, техника и каквото е необходимо. Чисто, приветливо. Във втората община продължава да действа фирмата, но графика се разреди. От два пъти в седмицата, изхвърлянето стана два пъти в месеца. Контейнерите преливат. Това, защото парите недостатъчни и хоп от нова година увеличение на такса смет за собствениците на имоти. Ето това имах предвид като соц. политика - жителите на първата община им е спестен един разход, докато на жителите на втората община им се увеличава разхода.
Какво си нямаме за правене на конкурентен бизнес, който да ни вдигне доходите? Агрометеорологични условия добри, на кръстопът, досега сравнително по-ниски цени на енергията, по-евтина работна ръка, данъците са по-ниски, никой не воюва с нас, едва ли сме по-глупави средностатистически - какво още ни трябва, за да изкарваме добри доходи? Вие кажете, аз вече съм си изградил мнение, съвпада с това от пост 227 srg.