Сложи им основи и след един ден напълни хранилката със сироп и предай майка в клетка.
Преглед за печат
Сложи им основи и след един ден напълни хранилката със сироп и предай майка в клетка.
И след това пиши какво е развитието по случая.
Непроверяването от 30 дни не води до търтовъчност. Като го оправиш и догодина да не вземеш да го ровичкаш всяка седмица. Е все пак кошерите ти са си твои и може да си ги правиш каквото искаш, ама за мен е важно първото ми изречение.
Здравейте,поради късното време,Матеев в момента няма оплодени майки за двете търтовки които имам,ако някой има 2 свободни майки,да ми пише,
Дали ще стане и със неоплодени все още имам търтеи малко но има в кошерите ми:)
На търтеите, няма начин да не им стане! Така или иначе, ако не намериш майки пробвай.
Според мен е губене на време да оправяш търтовка това време.Пило от къде ще вземеш?
А защо да увеличава бройката?
Здравейте,последени новини със търтовките 2бр.Намерих майки едната търтовка прие успешно майката и вече почна да снася но другата,не можах да видя и намеря майката.вчера сложих контролна рамка да разбера дали ще направят маточници.
Ако не са я приели мисля да обединя двете търтовки като сложа Х.Р. и вестник и сложа отгоре другия кошер.
Проблема е че търтовката в приетата майка е на 6рамки-а другата в която имам съмнения е по-силна на 8рамки,няма да има проблеми някакви.
Не искам да разхвърлям търтовката по другите кошери защото нямам място всичките са на 10рамки и предстои зимното свиване на кошерите.