Красота!Кошерите, тоже.
Преглед за печат
Красота!Кошерите, тоже.
Ето сега ми се ще да имам една уебкамера при пчелите. Снежната покривка там е ”около 50-60 см”. Пътят все още не е чистен. Хората търсят начини да се справят. Предвиждах такива зими. Дъната са с мрежи, кошерите повдигнати, имат си и прелки на горен корпус. Знаете емоцията на първото зимуване. Вълнувам се като първокласник!
Живота заради емоциите го живеем колега.Запомни чувството - първото подобно и единствено за цял живот от тук насетне.
На около 650м.н.в., в един от най-студените краища на страната, на Петльов ден, темпетатурата в 14:00 беше 16*С.
Прикачен файл 6006
Всички са живи. Внасят прашец с жълт цвят. Леската все още не е отпуснала ресите. Интересното за мен е, че семейството, което първо спря пилото, първо го е започнало и само то има запечатани двайсетина килийки.
6 броя загинали, 7 броя на по 3-4-5 междурамия, дадох им по кило Апифонда.
Нямам представа от какво - нападения, зараза, студ (глад)...
Ако са от глад, ще има пчели набити в килийките. Ако е зараза , ще има огромен подмор на дъното. Ако е нападение, ще има грубо разпечатани - нащърбени килийки по страничните рамки с мед. Не е лесно пчеларството, изисква се много работа и знания. Още си млад пчелар, ако мерака е голям, ще успееш. Успех.
На места имаше набити пчели в килийките, по дъната не гледах какво има, не видях разкъсани килийки. Двата ДБ от Лопушня са сред загиналите. Ще трябва да се правят отводки, не мисля да се предавам!;)
Емо, сети ли се да наснимаш ситуацията в кошерите?