Първоначално публикувано от
ch.atanasov
Е, и това ли ще отречеш. Искаш да кажеш, че всички бяхме равни и при соца нямаше елит. Тук никой няма да ти повярва. Имаше и този елит не се оформяше и определяше по знания и умения а по партийна принадлежност и преданост. Повечето такива, като теб, ако не им пишеше в биографията : бедно селско момче с дядо- ятак, още щяха да пасат овцете на село, а не да ходят по София. Не искам да те обидя, но така беше. Както и да се въртиш, аз съм ти съвременник и мен не можеш да ме излъжеш, за живота преди 89г.
пп.За селата :пуснаха ток и вода и това е за 45г. След 1960-65г.всичко отиваше да кърпи измислената индустрия и по селата работеха за жълти стотинки. Затова си останаха с кални улици, без канализация и безброй други благини имащи ги в града. Е , то няма толкова тъпи хора да стоят на село. Ти си примера : ако беше, като някое френско село, сега да си там, а не да се тровиш на стари години с мръсния Софийски въздух.:bigsmile:
Не се мъча да ти доказвам нищо и да споря с теб.Пиша единствено, някой от младите да научи част от историята ни.