Я дай линк към тези теми и запитвания ,да не те карам да повтаряш нещата от начало,защо то нещо е мътно тука и тези горски са за уво.............
Преглед за печат
В конфликт с горските определено не искам да влизам. Мястото, което искам, е точно определено, граничи с моя имот, вече съм го оградил и на него гора няма, няма и да има в обозримо бъдеще. На него са ми кошерите в момента, ток от имота ми, вода, удобства. Така че, ще чакам добрия момент за дългосрочен договор.
Ааааа пропуснал си по-рано да споменеш, че си сложил каруцата пред коня и вероятно затова ти правят номера.
Не е така, най-напред си го поисках официално, дадоха ми го, но за по една година. Сега се боря да е дългосрочно, за да има смисъл да го облагородявам.
ДГФ е. Всичко е проверено, заснето и нанесено от геодезическа фирма на картата.
Принципно не може да ти напише просто "не" и да ти каже че "закона позволява ама не е задължително" трябва да има и мотив за отказа - примерно не отговаряш на еди кое си изискване... Възможно е също да има и някакъв личен мотив...
Иначе тези актове с отказ за учредяване на постоянен пчелин могат да се обжалват по реда на Административно процесуалния кодекс в Административен съд. Най-добре си взими един адвокат за случая
Именно (парцел,терен) в ДГФ ,НЕ СЕ отказва за постоянен пчелин,научна дейност(изследователска),р зкопки за археология май имаше и още нещо,но общо взето това е .А и Борислав по горе ти написа ,че си в правото си.Колкото до едногодишно разрешение беше едно време и са взимаше символичен наем 1-3лв.на год.След това последните 15-тина години и наем няма, ЗАЩОТО нямат закон по който да тълкуват и събират някакви пари и такси.При отваряне( а и преди това) на мярката 6.3 се заговори за наем с горското ,че трябва да има,да има АМА ПАК СЕ ОКАЗАХА ОМАГЬОСАНИ ОТ ДГФ.поради това, че нямат нормативна уредба която да прилагат за наеми.В последствие май приеха нещо ама е мътно и .....................Някой одобрен по 6.3 -пчелар може де внесе светлина.
В закона е написано "безвъзмездно", т. е. без плащане на наем. Имам време да почакам до пролетта.
Точно така, прав си, безвъзмездно е, но има набор от документи, за издаването на които се заплаща такса. А туй мерки 6,3, 99 и т.н. са ала-бала и не влияят на учредяването право на ползване. Мисля си, че конфликтната точка е в заграждането ти. Моят съвет е да осъществиш личен контакт с човека, от който зависи, а не с рогите напред, както те съветват, доста от тук присъстващите. Търсенето на правото, може да е под различна форма, нооо ... все пак е важно да постигнеш това, което искаш. То се съдържа в народна поговорка "Блага дума, железни врати отваря"