Желая ,на всички ползотворна работа .
Успехи в пчеларството .
Преглед за печат
Желая ,на всички ползотворна работа .
Успехи в пчеларството .
Прикачен файл 3809Прикачен файл 3810Прикачен файл 3811Прикачен файл 3812Прикачен файл 3813Прикачен файл 3814Ето я и моята придобивка. Доста игра падна докато намеря нужната технология, мисля че като качество на отливката-основата постигнах някакъв успех, имам още да доизчистя дебелината на основата. За сега е с тежина 135 грама. Ако успея да дя докарам до 100 - ще се радвам. Предстоят още проби.
Гена, суровината жълта, а основата белезникава някак си стои. Прилича на Ловешките.
Нищо не съм слагал във восъка, половината восък е от разпечатки, половината от далаци и изрезки от фабрични основи. Но снимките са на изкуствено осветление, може да е от това. А може и да е от отделителя - мед+спирт за горене+вода - 1/2/3 части.
Как , спирт за горене ?
Ако ,използваш спирт , поне купи етилов .
Спиртът за горене е отровен.
Така пише в книгата ПЧЕЛЕН ВОСЪК, издадена от Котларски.
Ще проверя, благодаря за съвета.
В една от книгите на Д-р Станчо Георгиев пише,че восъчните листове съдържат....сярна киселина.Подчертал го е два пъти :mad:
Да се намесят специалистите по ракиите.На колко градуса се изпарява спирта? ;) Каква е температурата на стопения восък?;) Опасно ще е само покрай отливането на основите леещия да не се напие от изпаренията. А такова опиване действително е опасно за здравето.Ако е оцветен спирта ще има и разлика в цвета на основите и входящия восък.
А пресичката е супер!