Кога ги чупи - при стартиране (набиране на обороти) или при работа в установен режим?
Преглед за печат
Аз употребявам това:Прикачен файл 169
Предлагат също и грес:Прикачен файл 170
Ходих да гледам една преправяна центрофуга, човека точно вадеше мед.
Вади корпусни и магазинни пити, като сложи корпусната остана 4см. разстояние до оста и нямаше никакъв проблем с центофугирането.
И не оставаше ли мед в питата?
Моята е така направена и проблеми нямам .
Ха сега де. Навсякъде съм чел за тези прословути 15 см. Без тях не излизал всичкия мед ама то май всичко трябва да се проверява.
И корпусните и магазините пити ги центрофугираше еднакво.
Не знам на магазинните какво разстояние остава до оста но е по голямо от това на корпусните а ефекта е същият.
Не нямаше никакъв мед по питите, по долната летва оставаше малко.
Моята центрофуга е точно 52 см.казана неръждавейка.Аз лично си правих вретеното за осем рамки магазин даданблат.Ценрофужи идеално просто оборотите трябва да са по големи.Втора година нямам скъсана или повредена пита.
Здравейте, относно радиалните центрофуги - имам италианска радиална за 9 магазинни рамки. Вадих мед само веднъж, но работи отлично като разстоянието от долната летва до оста е не-повече от 7-8см (мога да го измеря точно през уикенда). В началото въртях бавно понеже питите са от тази година и се опасявах да не събера восъка при горната летва, след това засилих доколкото може и резултатът е отличен - не остава мед в долните килийки. Само горната летва е малко мокра и лепкава но това пчелите го обират. Ако някой иска мога да снема размерите.
Мисля, че коментар не е нужен.