Мисля че, Росен Младенов съвсем резонен въпрос зададе ..убиваш ли ги?...на друга майка ли ги слагаш?. Аз също не разбрах в крайна сметка какво става с тези зайчета...но както и да . Жив и здрави!
Преглед за печат
Какво да ги направи бре колега? Да им дава от него ли да бозаят или под козата да ги сложи????? Това е една масова практика в зайцевъдството ....за който незнае
Е айде чак пък масова? По книжките пише че зайката спокойно отглежда толкова зайчета, колкото са и цицките. Това даже е и здравословно за нея. Само на първескинята е редно да се намалят с 1-2. Ся, опитния зайцевъд ако си селектира майчината линия по млечност, не виждам проблем да оставя колкото си е родила. Хубаво е разбира се две или три майки да се озайчат едновременно в рамките на 2-3 дена и ако някоя е с по-малка бройка пък се е доказала че ги изхранва добре и да и се прехвърли някой мъник. Аз лично не махам зайчета, а прехвърлям само по необходимост - ако някоя е с много малко и досега проблеми никакви в това отношение.
Уважаеми колеги, за да приключим тегавата тема, аз естествената или изкуствената смъртност при зайците, предлагам да си дадем отговор (всеки за себе си) на следния(те) въпрос(и): Каква е разликата между смъртта на една пчела и един заек? А на една пчелна майка, която сме решили, че не работи пълноценно? Тези (зайковци) които влизат в тавата, самоубиват ли се?
Нека не ставаме по големи светци от Папата.
Аз също не бих могъл (за сега) да "махна" зайковци, кучета... но май пчелни майки негодни мога...
Матеев не е лошо да сложи и една ръчичка с преобладаващ среден пръст при ръчичките с палците.
Уфффффффф... кАжи, честно... какъв е проблема?
Освен че "на дядо ти му има нещо..." Като не ти харесва какво е казал някой, тури му един пръст... надолу. Ма не го туряй на места където не би го облизал в последствие.
Не разваляй впечатлението, "че си пич".
Поздрави,
Жоро