Няма как бройката кошери да влияе на тежестта на гласа. Ако ще се прави кооперация, там е друго, но в сдружения с не стопанска цел ЗАКОНА не дава такава възможност.
Преглед за печат
Няма как бройката кошери да влияе на тежестта на гласа. Ако ще се прави кооперация, там е друго, но в сдружения с не стопанска цел ЗАКОНА не дава такава възможност.
По въпрос 1 - спокойно, ще има такава организация. Може да бъде създадена много лесно без всякакви работни групи. Мога с щракване на пръсти да я създам още утре и да се пиша Председател или Вожд, но предполагам че това е ще последното нещо, което го искате. Нека първо да се създадат колкото се може повече общински организации от честни и почтенни хора, неподвластни на Ганчо, а после тези хора съм напълно убеден, че ще се разберат един с друг. И като му дойде времето за създаване на организация, тогава аз мога да помогна за това с финансови средства, защото съм абсолютно сигурен, че тогава това ще е проблем номер 1. И ако тази организация е с демократичен устав, няма как да не привлече в себе си всички не-ганчовистки местни дружества.
По въпрос 2 - не знам дали бройката на кошерите трябва да участвува като критерий в тежеста на гласовете. Нека да не го решаваме ние този проблем. Нека да го оставим в ръцете на бъдещите активисти от новата организация. Иначе ако потрябва, доказателството е много просто - всеки регистриран член ще даде на председателя на местното дружество копие от регистрацията на всеки един свой пчелин, където ще е описана бройката на кошерите. По-голямо доказателство от това (официален документ, вписан в държавните регистри) - здраве да е.
Въпрос и предложение:
1.Въпрос (дано успея да го формулирам добре) - Въпросът ми касае структурата на организацията (новата). Регистрират се тук дружество, там дружество. Някой ще се нарекат общински, някой "Дружество на пчеларите, боядисващи в синьо" или "Дружество "пчелна отрова". Ще минават ли през областни дружества или техен член ще ги представлява в общото събрание на новата (повтарям се) организация?
2.Предложение- Нека се създаде специално място във форума, място където да се намерят единомишлениците по райони (или по предпочитан цвят на кошерите :) ).
Трябва държавата , задължително да изкупува меда на регистрираните пчелари, ..Централизация и монопол изцяло от държавата. това е решение.Явно това с капитализма не го разбираме.А сега блато и мъгла и в мъглата , пак мъгла.За централизация е необходимо национална стратегия и грамотни хора. Ганчо Манчо и други , ще има винаги, не са проблем личностите, проблем е статуквото.
Матеев сигурен ли си че един човек може да регистрира дружество? Доколкото разбрах минимума е 5 човека - председател, касиер и трима членове?
Достатъчни са само 3-ма човека, ако дружеството се самоопредели, че е сдружение в частна полза. Така и трябва да се прави. Самата майкопроизводителна асоциация е сдружение с дейност в частна полза.
Та събирате се 3 пчеларя от дадена община и регистрирате сдружението. Ако трябва, за втори и трети човек може да се използват жената, някой приятел или произволен друг човек, който е съгласен да подпише. Важното е председателя на дружеството да е пчелар и да е активист и да е на нашата страна и против Ганчо. Важното е и да се побърза, защото тази моя препоръка още утре ще стигне до ушите на Ганчо. И той също ще предприеме подобни действия, но организацията на регистрацията на над 200 общини ще го забави във времето. В момента имаме голямо стратегическо преимущество, така че не го проигравайте и ПОБЪРЗАЙТЕ да си регистрирате ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО във вашата община. Вървете още в понеделник при някой местен адвокат и той за нула време може да ви подготви документите. НЕ СЕ БАВЕТЕ !!!
Предупредете и приятелите си от други общини, които не четат форума. Въобще постарайте се в следващите дни да развиете една мащабна национална кампания за регистриране на общински дружества. След това ще ви кажа какво да правите. Засега се концентрирайте върху регистрацията.
ПС: И престанете да цапате темата със спам, защото ще си помисля, че сте провокатори на Ганчо. Става въпрос за тези от вас, които правят разни несериозни подмятания. В момента се решава бъдещето на всички пчелари, и само един провокатор може да си позволи да гледа несериозно на всичко това и да пълни темата със спам с цел отвличане на вниманието.
Ганчо е стършела във наше време. Дано повече хора се включат защото след месец започва работата по пчелините . Успех Матеев сигурен съм, че 99% от пчеларите искат тази промяна и ще я подкрепят .
Уважаеми г-н Матеев, не ми е ясно дали получихте материалите, които Ви изпратих,свързани с учредяването на нова национална пчеларска организация. От написаното от Вас разбирам, че или не сте ги получили, или не сте ги прочели, или може би не сте съгласни с моите прдложения. Моля вземете оптношение, защото написаното от Вас не кореспондира с моите предложения. Имам някои бележки към това, което спешно препоръчвате да се прави, в т.ч.:
1.За да се регистрира в съда организация са необходими 7 човека, а не 3. Могат да регистрират сдружение три лица, но само ако са юридически лица (ю.л.).
2.Считам за неподходящо местните и общинските дружества да се регистрират като юридичерски лица. Обосновката за това съм я дал в моите предложения. Ще напомня един от най-големите недостатъци на регистрираните общински дружества като ю.л.: в общото събрание на национално ниво всяко ю.л. има право само на един глас, независимо то броя на членовете на седужението и броя на кошерите, които притежават. Идеите да се взема предвид броя на пчеларите и кошерите противоречи на норнмативната уредба.
3.Оставам с впечатление, че биете само срещу г-н Ганчо Ганев, а не виждате нищо лошо в сругите "стари вождове", като например г-н Мм.Михайлов. Положете малко повече усилия, за да разберете, кой какъв е какво досега е свършил или не е свършил. Има много обстоятеластва, които указват за зависимост на г-н Михайлов от г-н Ганчо Ганев, но това е само един от многобройните му грехове. Досега той не показа управленски умения, страда от липса на решителност и на креативни идеи за решаване проблемите на пчеларството. Вие или някой друг посочи колко нескопосано е организирал последната среща на работната група. Това не е случайно - такъв му е стилът на управление. В теотията на управлението се казва" "Слабият ръководтел, изгражда слаб управленски еккип, силният ръководител - изгражда силен екип". Погледнетое само управителния и контролния съве на г-н Михайлов - бездейни и безкритични, съгласяват се с всичко, което им предложи "оперативното ръководство". Показателен пример е през 2012г. - цяла година мъдруваха над промени в Наредбата за пръскнае с пестициди и накрая взеха решения, които противоречат на нормативната уредба у нас и в ЕС. От МЗХ им казаха това, без да посочат къде грешат. Ръководството на СБП, обаче е упорито и отново настоя на своето. Резултатът е нулев. Липсата на компетентност провали възможните промени в полза на пчеларите. но толкова си могат г-н Михайлов и компания. Така, че г-н Матеев, преди да решавате на кого да се доверите, първо разберете, кой кой е и какво може в организаирането и ръководенето на пчеларството.