Колега Angel_A,абсолютно съм съгласен с теб!Успех и на теб!
Преглед за печат
Колега Angel_A,абсолютно съм съгласен с теб!Успех и на теб!
Ангеле, има хора които не ги интересува каква е цената в големите магазини, но купуват само от там и е много трудно да ги накараш да купят директно от производител. Спецовете по маркетинг ги разбират тия работи, а и ти си го казал в коментара си. Казваш че разбираш от икономика, ама да ти дам един акъл, ако позволиш - НИКОГА не връщай човек който ти е дошъл на крака за твоя стока ! Втори път може и да не се появи. Ако трябва дай му на половин цена, като му хареса качеството /не се съмнявам/ рано или късно се връща пак при теб, без да го интересува цената. И обикновено води друг със себе си. Това съм го научил от турци и при мен действа безотказно. Ма те турците и друго правят - ако няма стоката го праща при приятел, а не в търговските вериги.
Пламен Ганев, разбирам те отлично за какво говориш. Преди малко в раздела за статиите пуснах нещо за Беларус. Не се съмнявам че ще го прочетеш, но едно изречение в резюме: Територия два пъти колкото БГ, половината гори и блата, население два пъти колкото БГ, няма безработица и свръхбогати, има ГОСТ !!!, до края на годината 5 млрд Е агроизнос . А да, нямало демокрация, казват. Ти си интелигентен човек, познай още две три години и дали ще има български търговец, който да се съзтезава с държавната машина на Беларус ? Друг детайл - Беларус на Лукашенко е в митнически съюз с Русия на Путин /там пък нашето място отдавна е заето отТурция/ а всички сме гледали филма "Москва не вярва на сълзи", още много пъти ще го гледаме. Има ли някой който не е разбрал защо Луканов/Филип Димитров смачка ТКЗС и практически ликвидира АПК на страната ?? Щото сега щяхме да правим по 10 млрд Е агроизнос. Разбира се и сега правим няколко млрд само че те отиват в джобовете на няколкостотин семейства, другите лапат боклуците и отровите на света и чакаме на ДДС и акциза за да вкараме 5-6 млрд Е в бюджета.
Така че си оставаме на ниво тенекии и бусове - какъв напредък само - преди един век Бай Ганьо е тичал с мускалите след влака в Будапеща !!
Между другото не знам дали и това няма да секне в скоро време. В момента в Европа се води битка за зехтина /ще спечелят големите/, може след това да подхванат и меда, ам чи тъй де - нал дадоха субсидии, порадвахме се, трябва да си ги вземат обратно.
Извинявам се ако съм развалил настроението на някого.
До колегата jordanov,
Колега, благодаря за съвета. В момента точно с това се занимавам като професия Икономика и Маркетинг (Мениджър съм на една фирма). По принцип много рядко връщам клиент (аз също съм очарован от начините на предлагане на стоките в Турция - като търговци са невероятни. Доста често пътувам служебно до там.), но понякога (много рядко) и аз съм човек и направо изпушвам когато някой потенциален клиент почне да ми разправя, че видиш ли ние сме ненаяли се печалбари и едва ли не трябва само да монтираме по едно кранче на кошерите си и да точим меда на кой колкото си поиска (ако може за без пари). Предполагам, че колкото и да си спокоен (поне аз се имам за такъв) като ти кажат подобно нещо и ти ще реагираш по подобен начин. Нямам нищо против, а и доста често съм го правил да подарявам по някой друг буркан с мед за да го опитат хората за да усетят разликата между истинският мед и този който купуват от магазина, както разликата в аромата на различните видове мед, но когато дойде някой който да ти се подиграва с труда (тои си почива почивката кеф му на море кеф му на планина, а ти в най-голямата жега отиваш на пчелина да вадиш мед и да те жилят пчелите) ....... просто нямам думи. Успех.
Пичове, напуснете държавата бе, изместете пчелините в Германия.Там ще получавате достойна цена за труда си.Толкоз ли , не можете да разберете че стандарта на живот докато е такъв, такава ще е цената и на мед, захар, хляб, бензин и прочее.Мислите ли,че има пчелар дето да не иска възможно най голямата цена????Ако може и на 20 евро намерете пазар за килограм,най искрено ще се радвам за вас.Но няма как да стане, защото живеете в България, ако сте искали промяна да сте мислили когато трябваше да се гласува.А вместо това ловяхте рояци, брахте гъби, риба ловихте и кво ли не още.Ми от кой се оплаквате???/От политиците дето избрахте ли????Защо го избрахте тогава????/България е на ръба на много сериозна криза, до зимата ще сме на дереджето, на което бяхме при Виденов.Хора се самоубиват за жълти стотинки, лихвари взимат апартаменти и къщи за няколко хиляди, никой не го интересува какво става тук, а тук е анархия.Това отдавна не е държава, това е всичко друго но не и държава.Пак казвам, хората нямат пари за хляб, вие искате супер оптимистични цени за продукцията си.Радвайте се, ако не започнем в най скоро време да работим на бартер, вместо в кеш.да не стане буркан с мед, за кора яйца, или кошница домати.Щото натам вървят нещата, аз прогнозирам че другата година, дори ще са по ниски цените и от тази година.Ако искате промяна, защо не се кооперирахте, защо не направите една истинска пчеларска организация, знаете ли колко пчелари има в държавата?/Ако се регистрира партия на пчеларите, и гласуват всички пчелари и членове на семействата им, знаете ли какъв процент депутати ще има в парламента????????????Даааа знаете, ама е по трудно, лесно е да седим във форума и да ревем за цената на мед, за бензин, ток, хляб, захар, олио и т.н.Защо чакате прекупвачите, да дойдат при вас и да се бъзикат с вас?Това е присъщо за българина, да седи и чака да му дойдат на крак и, да му донесат торбата с парите.... даааа ама вече не е така, отдавна падна комунизма, отдавна няма ТКЗС, няма АПК, няма пчеларско дружество, няма краден държавен бензин от ДАП-овете, няма държавни изкупни пунктове, така че всеки трябва да се спасява по единично, и да не разчита на другите.Именно това го доказва и тази тема.
Гиляне пиши на майкопроизводителите да смъкнат цените на майките на 9 лв ,за лентите да станат на 3 лв ,бензина да стане 1,50 ,хляба 40 ст.еее тогава и аз ще се радвам на изкупна цена от 4 лв.това че минималната е 290 ,това е добре предпазва някои сектори от фалит ,нали няма таван за заплати.
Ако зависеше от мене....... judge; judge; judge; Ама не зависи.А и да съм честен, и 9 лева за майка са много, като знаем с какво качество са.Реалната цена на бензина е 1 и 30, другото са такси, данъци и акцизи, да изреждам ли нататък???Пак казвам в такава държава живеем, и такъв стандарт на живот имамe.И повярвай ми това за тавана не знам къде го виждаш, но ела в северозападна България, и ще се пренесеш в реалния свят.
- НИКОГА не връщай човек който ти е дошъл на крака за твоя стока ! Втори път може и да не се появи. Ако трябва дай му на половин цена, като му хареса качеството /не се съмнявам/ рано или късно се връща пак при теб, без да го интересува цената. И обикновено води друг със себе си.
Да ти кажа честно,от тази година спрях да продавам на буркани и се родих.Който ме пита,предлагам само цяла тенекия на цената на едро.Писна ми да ми носят бурканчета с 5лв вътре и да будут детето ми по 10 пъти на ден!Но когато човека не желае тенекия,го изпращам естественно при някой колега пчелар.
тука не си много прав колега...много на едро играеш..и колко тенекии продававаш на месец,,,а и колко имаш ? предполагам около 100? speechless;
Не съм много прав според теб!Ами с продажбите е различно!Има месец в който продавам 7-8,но има и в който не продавам нито една.Тази година при нас е мърлява.Горе долу по тенекия от с-во.
Колеги, не продавайте труда си за 4 лв. СМЕШНО Е!!!