Първоначално публикувано от Петко Станчев
Искам да се допитам до колегите от Бургаския край-как ви се виждат семействата,струват ли ви се отслабени?През последния месец при нас(Българово)стана нещо за което само гадаем,семействата видимо са отслабнали,не само моите а на всички с които съм говорил.Предния месец имаха много пило(като тази година не съм имал никога досега),и очаквах сега по това време както се казва кошерите да врят от пчели,да ама не.Съмняваме се за две неща-първото е да са изтровени,но при кошерите и вътре в тях няма никаква следа от натряване,знаете какви купчини с умрели пчели стават пред кошерите след натравяне-няма и помен от такова нещо.Второто-миналия месец имаше много дни с почти ураганни ветрове,аз лично,мисля,че може би това е причината.При тези ветрове пчелите летяха защото времето привидно беше добро,в смисъл беше топло и слънчево,но от силата на вятъра не можеха да се доберат до прелките си.Тъкмо да кацне и порив на вятъра я запраща някъдеси.Колко животинка е пчеличката,да я блъсне вятъра в нещо и това ще и е.М/у другото,досега беше почти пълно безпашие,но не е там причината,защото през цялото това време продължаваха да гледат много пило,както е и сега.Как мислите вие?